speed pedelec testrit


De perfecte snelle elektrische fiets aanschaffen die aansluit op jouw wensen en behoeften? Maak een Speed Pedelec testrit! Dit kan bij één van de testcenters verspreid over heel  Nederland. De Speed Pedelecs voldoen aan alle voorwaarden en je wordt voorzien van uitgebreid advies! Lees hier wat je kunt verwacht en hoe je je kunt voorbereiden.

Hoe ziet een Speed Pedelec testrit eruit?

Je hebt het internet afgestruind op zoek naar verschillende Speed Pedelecs. Intussen heb je een indicatie voor de prijs en technische kenmerken. Nu alleen nog het juiste gevoel bij de fiets en je bent voorzien. Je leert tijdens een Speed Pedelec testrit de fiets besturen met bijvoorbeeld wind en regen. Bij een van de testcenters probeer je onder het genot van een kop koffie of thee verschillende fietsen uit, onder begeleiding van een ervaren e-bike expert. Meteen een Speed Pedelec testrit inplannen? 


Vragen over de techniek van de fiets?

Voor je gaat fietsen, legt de expert je altijd de techniek van de fiets uit. Het is niet ingewikkeld maar desondanks neemt de expert alle tijd die nodig is! Zo ben je meteen op de hoogte van het systeem en en stap je zelfverzekerd op je Speed Pedelec!

Tip! Voor de heren is een laag instapmodel een stuk gemakkelijker met op- en afstappen.

Kan ik alle merken proberen tijdens een Speed Pedelec testrit?

Wegens het diverse aanbod aan Speed Pedelecs is het helaas onmogelijk alle merken en modellen aan te bieden. Maar geen zorgen! Voor het plannen van een testrit zal je contact hebben met een specialist om jouw wensen en eisen vast te leggen. Op basis daarvan wordt een speciale selectie gemaakt van testfietsen die je kan uitproberen. Zo zijn altijd de Speed Pedelecs aanwezig die het best bij jouw wensen passen!

Zijn alle fietsen op de website in de winkel te testen?

Niet alle Speed Pedelecs die op de website verkrijgbaar zijn, zijn testfietsen. Het ruime assortiment en de beperkte oppervlakte laat helaas niet toe dat alle fietsen in de winkel aanwezig zijn! Gelukkig is er genoeg keuze om fietsen te testen. Zoek je een specifiek model? Geeft dit aan bij de expert zodat je alsnog een testrit kan maken op jouw favoriete fiets.

Wat is het verschil tussen een voor en middenmotor en kan ik beide systemen testen tijdens de testrit?

Speed Pedelecs met een middenmotor hebben een stabiele, gebalanceerde gewichtsverdeling en zijn uitermate geschikt voor heuvelachtige landschappen en lange afstanden. Daarentegen is een voorwielmotor beter geschikt voor vlakke stukken en korte afstanden. Het voelt het alsof je wordt voortgetrokken. Om ervoor te zorgen dat je de goede keuze kan maken, zijn er testfietsen beschikbaar met een voorwiel- en middenmotor. 

Tip! Test ze beide en kijk welke het beste aanvoelt.

Proefrit elektrische fiets

Een elektrische fiets proefrit is een ervaring op zich! Wanneer je een Speed Pedelec testrit doet, merk je wat een verademing het is om een e-bike rijden. De snelheid, souplesse en kracht van de elektrische fiets geven je het gevoel dat je nooit meer een gewone fiets wilt rijden.

Hoe bereid ik een Speed Pedelec testrit goed voor?

Om het beste uit jouw Speed Pedelec testrit te halen, geven we een aantal tips om je op weg te helpen. Allereerst, neem de tijd en ga niet gehaast fietsen uitproberen. Laat je e-bike expert het systeem van de fiets uitleggen en test verschillende modellen en merken. Probeer de e-bikes uit in regen en wind om de ondersteuning, rem- en stuurgedrag te ervaren. Luister naar je gevoel en denk niet ‘dit moet nog wennen’. Tot slot, vraag altijd naar de garantievoorwaarden en wat voor onderhoud de fiets nodig heeft!

Tip! Vraag altijd even na hoeveel onderhoud de Speed Pedelec nodig heeft, ook voor welke onderdelen.


Welke merken kun je proberen tijdens een Speed Pedelec testrit?

De keuze is reuze! Het assortiment in de testcenters is groot. Wil je er zeker van zijn dat je bepaalde merken kunt testen? Voorafgaand de Speed Pedelec testrit wordt er contact met je opgenomen. Geef hierin aan dat je bepaalde merken graag wilt uitproberen! Er zijn nog veel meer fietsen die je kunt testen maar deze behoren sowieso tot de mogelijkheden:

Stromer Speed Pedelec
Riese & Muller Speed Pedelec
Giant Speed Pedelec 
Gazelle Speed Pedelec

Wil je meer weten over alle Speed Pedelec regels of op zoek naar een Speed Pedelec verzekering? Wij hebben het voor je op een rij gezet. Speed Pedelec vergelijken op basis van specificaties? Dat kan! Wij hebben een top 10 gemaakt. Denk je van alles op de hoogte zijn maar ben je toch niet overtuigd? Vanaf 2020 is het mogelijk om op kosten van je werkgever een fiets aan te schaffen! Fietsplan: hoe werkt het? Wij vertellen je precies wat je moet doen om dit voor elkaar te krijgen! Wist je dat je ook een tweedehands speed pedelec kunt uitproberen?