Qwic speed pedelec: belangrijkste verschillen

Je hebt hem vast al eens voorbij zien vliegen: de Qwic speed pedelec. Je ziet deze snelle elektrische fietsen steeds vaker opduiken in het Nederlandse straatbeeld. En dat is niet voor niets. De fiets heeft namelijk alles! Wil je weten waarom? Je leest hier alles over de verschillende Qwic modellen. 

Auteur Joran Boermeester

Eigenaar & ebike expert

Joran Boermeester

2 december 2022 > 8 min lezen


Welke Qwic modellen zijn er?

Ben je van plan een Qwic te kopen? Begrijpelijk! Het Nederlandse merk heeft een groot aanbod aan speed pedelecs en staat bekend als een echte specialist op het gebied van e-bikes.

Alle Qwic speed pedelecs op een rij 

Dit zijn alle beschikbare Qwic speed pedelecs op een rij:

Qwic RD11 Speed modellenQwic MA11 Speed modellen
Qwic RD11 Speed Diamond (mannen)Qwic MA11 Speed Diamond (mannen)
Qwic MA11 Speed Trapez (vrouwen)Qwic MA11 Speed Trapez (vrouwen)

Verschillen RD11 & MD11 Speed

Benieuwd waar het prijsverschil in zitten tussen de RD11 en MA11 Speed? Dit zijn de verschillen in onderdelen:

OnderdeelQwic RD11 Speed Qwic MD11 Speed
Prijs€3.999,-€4.899,-
Accu525 Wh of 735 Wh525 Wh of 735 Wh
VersnellingDerailleurversnelling (11)Traploze naafversnelling
Gewicht26.8 kg24.8 kg
MotorpositieAchterMidden
Koppeling50 Nm90 Nm
Geveerde voorvorkJaJa

De beste Qwic speed pedelec modellen 2021

Wat de beste Qwic speed pedelec is, valt lastig te beoordelen. De MD11 beschikt over de beste onderdelen, maar daar betaal je dan ook voor. Beide modellen zijn standaard voorzien van dure onderdelen als een geveerde voorvork en hebben een hoge accu-capaciteit.

1. Qwic MD11 Speed

De Qwic MD11 Speed is de duurdere variant van het Hollandse fietsenmerk. Dit komt doordat hij is voorzien van een traploze naafversnelling en een iets krachtigere 90 Nm middenmotor heeft. Ook deze Qwic speed pedelec heeft een standaard 525 Wh accu en is gratis uit te breiden naar 735 Wh. Hiermee heb je echt de crème de la crème te pakken op het gebied van 45 km/u fietsen. Deze fiets is goed te vergelijken met de riem-aangedreven Stromer ST2 Launch Edition.


Gratis accu-upgrade Bezorging in NL & BE Locaties door heel Nederland


1. Qwic RD11 Speed

De Qwic RD11 Speed is een zeer krachtige speed pedelec met een standaard accu van 525 Wh die nu gratis te upgraden is naar maar liefst 735 Wh. Daarmee leg je gemiddeld 80 kilometer af zonder op te laden. Net zoals de fietsen van Stromer, is de RD11 Speed voorzien van een achterwiel motor met een trekkracht van 50 Nm. Qua specificaties is deze fiets goed te vergelijken met de Stromer ST1 Sport. Kijkend naar de onderdelen is het een uitstekende keuze voor de prijs die je ervoor betaald!


Gratis accu-upgrade Bezorging in NL & BE Locaties door heel Nederland


Qwic RD11 speed motor

Deze 45 km/u fiets is uitgerust met een 50 Nm achterwielmotor. De Qwic RD11 speed motor is van het merk Brose. Een motor van deze fabrikant heeft een aantal belangrijke verschillen met een Bosch motor:

  • Hij is nagenoeg stil door de rubberen tandriem in plaats van de kunststof variant van Bosch
  • De Brose motor geeft geen weerstand als hij uit slaat. Ideaal als je zonder ondersteuning fietst!
  • Hij trekt sneller op dan een Bosch motor vanwege zijn lage toerental. Handig bij stijle hellingen!

Qwic RD11 speed vs Stromer

Veel speed pedelec liefhebbers vragen zich af wat nou het verschil is tussen de Qwic RD11 Speed & Stromer. Zoals bij ieder model moet je altijd de variant vergelijken in dezelfde prijsklasse. De RD11 Speed komt op veel gebieden overeen met de Stromer ST1-serie. Ze hebben beide een achterwielmotor, worden aangedreven door een ketting en zijn voorzien van dikke banden. Het grote verschil tussen beide merken zit hem vooral in de prijs en design. Voor een Stromer betaal je iets meer, maar krijg je er ook een strakker design voor terug.

Qwic Performance RD11 ervaringen

Als wij de Qwic Performance RD11 Speed beoordelen, dan kunnen wij niet anders concluderen dan dat je veel waar voor je geld krijgt. De fietsen zijn namelijk standaard uitgerust met een 525 Wh accu en gratis te upgraden naar 735 Wh. Daarmee haal je een actieradius van gemiddeld 80 km wat uniek is in deze prijsklasse.

Daarnaast zit er ook standaard een geveerde voorvork op, wat niet standaard op een Stromer zit. Dit alles voor een prijs van slechts €3.999,- ga je niet snel tegenkomen bij andere merken. Je hebt een speed pedelec van Hollandse bodem die voorzien is van enkel A-merk onderdelen. Wat ons betreft een echte aanrader!

Qwic Performance MD11 speed review

De Qwic Performance MA11 Speed is de iets luxere variant van de RD11. Je betaald €900,- extra voor voornamelijk de traploze riemaandrijving en zwaardere middenmotor. Hierdoor is de MD11 Speed ideaal voor bergachtige omgeving waar veel trekkracht nodig is. Verder is hij uitgerust met een verende zadelpenen voorzien van veel technisch vernuft zoals een compacte display die je gemakkelijk via Bluetooth koppelt aan je telefoon. Het is niets voor niets een prijswinnende speed pedelec!

Qwic speed pedelec 2019

De Qwic RD11 & MA11 zijn niet de enige speed pedelecs van het Hollandse merk Qwic. De RD10 is de eerste speed pedelec uit 2019. Deze is echter nauwelijks verkrijgbaar. De nieuwere RD11 Speed variant is daarentegen zeer populair en wordt door veel fietsendealers verkocht.

Qwic accu

De Qwic speed pedelecs zijn standaard voorzien van een 525 Wh of 735 Wh accu. De accu van de Performance RD11 en MA11 zit verwerkt in het frame en is uitneembaar. Daarnaast beschikt deze accu over een USB aansluiting waardoor deze makkelijk uitleesbaar is in het geval van reparatie.


> Een andere speed pedelec kopen? Bekijk onze top 10.