VanMoof V review: de langverwachte speed pedelec

Redactie
14 oktober 2021


Het moment waar iedere snelheidsliefhebber op heeft gewacht is daar. VanMoof brengt haar eerste speed pedelec op de markt: de VanMoof V. Je moet tot eind 2022 geduld hebben voordat hij bij je op de stoep staat, maar wij laten alvast ons licht schijnen over dit veelbelovende racemonster. Benieuwd? Lees dan de VanMoof V review.

VanMoof-V-review

De eerste VanMoof speed pedelec

Waar doet de VanMoof V jou als eerste aan denken? Bij ons zijn dat de speed pedelecs van Stromer. Het uiterlijk van beide modellen komt verdacht veel overeen. De lichtgrijze kleur, het frame en de dikke banden zijn bijna identiek.

VanMoof V & Stromer

Beste deal


Gratis retour, zonder vragen 24/7 service Een onruststoker voor de gevestigde orde

De VanMoof V prijs

We kunnen deze nieuwe speed pedelec helaas nog niet testen, maar de prijs-kwaliteitsverhouding is veelbelovend. De verwachte prijs voor de VanMoof V is slechts €3.498. Dit is een stuk goedkoper dan veel nieuwere modellen van Stromer. Met in het achterhoofd dat de fiets voorzien is van een 700 Wh accu, dikke banden en een voorvork, is dit dan ook een verrassend lage prijs. De fiets is nog in de ontwikkelfase, dus het uiteindelijke bedrag kan hier iets wat van afwijken. We verwachten dat dit slechts gaat om enkele honderden euro’s. Kunnen wij daarmee de VanMoof V toevoegen aan onze lijst van goedkope speed pedelecs?

Specificaties VanMoof V

VanMoof VSpecificaties
Accu700 Wh
Topsnelheid50 km
AandrijvingRiem
VoorvorkJa
Netto gewicht (kg)+-26 kg
Laadtijd6 – 8 uur
Motor techniekVanMoof (tot 1 kW)
MotorpositiesAchter & midden
Lengte bestuurder165 – 205 cm
Gemiddelde actieradius70 km
MotorgeluidExtra stil
GeslachtUnisex
ZithoudingSportief
Uitneembare accu’sNee
RemsysteemHydraulische schijfrem
BagagedragerNee

We moeten nog even geduld hebben voordat alle specificaties bekend zijn. Deze worden samen met alle extra mogelijkheden tijdens de ontwikkeling van de VanMoof V toegevoegd.

Eindelijk een VanMoof met voorvork

Voor veel E-bike kenners was het een doorn in het oog: de ontbrekende voorvork op de VanMoof fietsen. Dit is een duur onderdeel dat bij veel fietsen in deze prijsklasse wel zit inbegrepen. Gelukkig heeft het Nederlandse merk deze ingebouwd in zijn eerste VanMoof speed pedelec. En ook dit is gedaan met veel oog veel design!

De VanMoof V accu

Je ziet hem niet, maar hij is er wel degelijk! De VanMoof V is voorzien van een 700 Wh accu. Zoals we van ze gewend zijn, zit hij netjes verwerkt in het frame. Het verschil met veel andere speed pedelecs, is dat deze niet uitneembaar is. Toch een nadeel als je het ons vraagt. Er moet altijd een stroompunt aanwezig zijn binnen het bereik van de fiets. Niet echt handig als je op 3-hoog woont!

Extra dikke banden onder de VanMoof V

Een belangrijk verschil met andere E-bikes van VanMoof zijn de dikte van de banden. Hiermee lijkt VanMoof rekening te houden met de hoge snelheid die de fiets behaald. Wat ons betreft noodzakelijk voor een stabiele wegligging als je met deze snelheden de weg over vliegt.

Riemaandrijving

Naast de dikke banden en het strakke design, heeft de VanMoof V nog een voordeel. De fiets is namelijk voorzien van een riemaandrijving. Hiermee gaat het Nederlandse merk mee met de trend van 2021. Steeds meer nieuwe speed pedelecs maken gebruik van een traploze versnellingsnaaf. Zo heb je minder onderhoud dan bij een ketting-systeem en schakel je zonder enige weerstand. Daarnaast wordt de riem beschermd door een dichte kettingkas. VanMoof houdt haar naam hoog als het gaat om zo min mogelijk onderhoud hebben aan je fiets. Want zoals we van het merk gewend zijn, is ook de bedrading van dit model keurig verwerkt in de buizen van het frame.

VanMoof motor: voor en achter!

We hebben speed pedelecs met dubbele accu’s voorbij zien komen, maar twee motoren is echt uniek! De VanMoof V is dan ook de eerste E-bike met zowel een achter- als middenwielmotor. Dit geeft volgens het merk meer kracht en acceleratie dan elke andere E-bike. We kunnen niet wachten om dit in de praktijk te ervaren!

Hoe hard gaat de VanMoof V?

De topsnelheid van deze VanMoof speed pedelec is maar liefst 50 km. Dit valt net binnen de toegestane snelheid in Nederland. Het is mogelijk om de maximale snelheid op te schroeven, afhankelijk van de regelgeving van het land waar de fiets de weg op gaat.

VanMoof V techniek

Het feit dat deze fiets de enige is met twee motoren, maakt de VanMoof V de speed pedelec met de meest hoogstaande techniek. Dit samen met de standaard VanMoof-tech, de automatische versnellingen en de slimme Kick Lock, maakt hem ongeëvenaard.

Anti-diefstal

VanMoof staat bekend om zijn anti-diefstal functie. Ook de VanMoof V is voorzien van een chip die op basis van de nieuwste tracking GSM technologie de locatie van de fiets traceert. Wordt hij gestolen? Dan gaan de beruchte BikeHunters voor je op jacht. Naast deze geroemde functionaliteit, is er momenteel geen enkele speed pedelec met een zogenoemd ‘Kicklock bescherm-systeem’. Hiermee is je fiets met één schop beveiligd tegen diefstal. Schop voorzichtig tegen de knop bij de achterste tandwiel en je activeert het antidiefstal-systeem.

VanMoof V voordelen en nadelen

VoordelenNadelen
Strak designGeen uitneembare accu
Lage prijsLeverbaarheid
Riemaandrijving
Anti-diefstal
Voorvork
Dubbele motor
Dikke banden
Veel technisch vernuft

Eindoordeel VanMoof V review

Bij het zien van de specificaties in combinatie met de prijs, kunnen we er kort over zijn: de VanMoof V wordt een beruchte concurrent voor de gevestigde speed pedelec merken. Hij is voorzien van dusdanig veel techniek, dat het lastig wordt voor andere merken om dit niveau bij te benen. Een speed pedelec met een accu van 700 Wh onder de €3.498 is momenteel niet te krijgen, maar ook duurdere modellen hebben lang niet zoveel technisch vernuft als de VanMoof V. We zijn dan ook erg benieuwd hoe de rest van de markt gaat reageren op deze prijsvechter. We kijken ernaar uit!

VanMoof V in de top 10 beste speed pedelecs?

We hebben dit snelheidsmonster nog niet mogen testen, maar afgaand op de specificaties, gaat hij naar onze verwachting zeker de strijd aan met de gerenommeerde merken als Stomer en Riese & Müller. Een plek in de top 10 beste speed pedelecs lijkt dan ook onvermijdelijk!


Deel dit bericht


Gerelateerde product reviews