Speed pedelec helm


Het dragen van een Speed Pedelec helm is verplicht in Nederland. Dit moet een goedgekeurde helm zijn
(norm NTA 8776:2016).  De modellen lijken op een fietshelm. Maar er is een verschil! Met zo’n speciaal ontworpen Speed Pedelec helm is je hoofd beschermt tegen hoge val snelheden. Benieuwd welke helm het beste bij jou past? Wij hebben op basis van prijs en kwaliteit de beste helmen voor jou op een rij gezet. 

De Abus Hyban komt als beste uit de bus. Deze Speed Pedelec helm heeft eigenlijk alles wat een goede hoofdbescherming nodig heeft. De Hyban is stevig en heeft een strak design. Dit in combinatie met een scherpe prijs, maakt de Abus Hyban zeer populair. 

Abus Hyban speed pedelec helm

Specificaties:
Prijs:¬†‚ā¨89,95,-
Zoom Evo
Insectengaas
18 lucht kanalen
Extra reflectoren
Magneet kinsluiting
LED achterlichtCycle Tech Speed Pedelec helm

De Cycle Tech Speed Pedelec helm beschermt het hoofd en gezicht optimaal. Hij is zeer licht en heeft een afneembaar vizier, kussentjes, verstelbare kinband en een handige draaiknop om de helm te verstellen. De Cycle Tech is een echte aanrader!

Cycle Tech Fietshelm

Specificaties: 
Prijs:¬†‚ā¨89,95,-
Specificaties:
Kleur: zwart
Geslacht: unisex
Materiaal buitenkant: kunststof
Materiaal voering: EPS
Hoofdomtrek: 55/58 cm
Gewicht: 220 gramABUS Helm Pedelec+ Silver

De ABUS Helm Pedelec+ Silver voldoet aan alle wettelijk eisen. Daarnaast heeft het een strak design en is hij licht van gewicht. Deze UBUS helm heeft zijn populariteit voornamelijk te danken aan zijn goede zichtbaarheid door sterk stralende reflectoren. 

Speed Pedelec helm ABUS Helm Pedelec+ Silver

Specificaties:
Prijs:¬†‚ā¨89,95,-
Duurzame binnenhelm met het stootabsorberende helmmateriaal
Rond, onopvallend design met laag naar beneden
In helm ge√Įntegreerde regenkap
Doorgetrokken slaap- en nekgedeelte
Zoom Evo Adult – exact instelsysteem met handzame instelknop
Goede zichtbaarheid door sterk stralende reflectoren
Halve ring van sterke en licht vervormbare kunststof voor optimale stabiliteit
Aangebracht en ge√Įntegreerde LED-achterlicht met 180 graden zichtbaarheid
Ge√Įntegreerd vliegennet en afneembaar vizier
Fidlock-magneetsluitingAbus Pedelec+ Speed Pedelec

De Pedelec+ is een verbeterde variant van de standaard ABUS helm. De ABUS Pedelec+ Speed Pedelec Helm een uitstekende pasvorm, LED achterlicht, ge√Įntegreerde regenhoes en Fidlock magneet kin-sluiting. Een echte aanrader wat ons betreft!

Abus Pedelec+ helm

Specificaties: 
Prijs:¬†‚ā¨90,19,-
Gewicht: 851 gram
Afmeting inclusief verpakking: 34,1 x 25 x 18,5 cm (lxbxh)
Verstelbaar: Ja
Hoofdomtrek: 56 cm
Aantal ventilatieopeningen: 13BBB BHE-56 indra Pedelec helm

De BBB Cycling BHE-56 Indra speed pedelec fiethelm is specifiek ontworpen voor mensen die aan functionaliteit en uiterlijk zeer veel waarde hechten. De Indra is licht en beschikt over een comfortabele pasvorm. Het geeft de rijder tot 40% meer bescherming. Het unieke Venturi ventilatiesysteem zorgt voor optimale ventilatie en dankzij de PC schaalconstructie is de Indra extra robuust. Je betaald er iets meer voor dat is het meer dan waard!

BBB BHE-56 Indra Speed pedelec helm

Specificaties:
Prijs:¬†‚ā¨139,95,-
Afmetingen: 34,4 x 24,2 x 18 cm (lxbxh)
Gewicht:595 g
Geslacht: unisex
Seizoen: 4-seizoenen
Materiaal: Polystyreen
Kleur: Grijs


Speed Pedelec helm met vizier

Als je 45 km per uur gaat, is bescherming voor de ogen geen overbodige luxe. Een Speed Pedelec helm met vizier is daarom een goede keuze. Veel mensen kiezen ook voor een helm zonder windscherm maar doen dan vaak wel een bril op. De helm ziet er dan wat flitsender uit. Het is maar net wat je wilt!

Abus pedelec+ high speed e-bike helm

De Abus pedelec+ high speed e-bike helm is wat ons betreft √©√©n van de beste keuzes. Hij is zeer populair door zijn goed pasvorm en strakke design. Daarnaast is de Abus Pedelec+ voorzien van¬†LED achterlicht, ge√Įntegreerde regenhoes en Fidlock magneet kin-sluiting.

Speed Pedelec helm met verlichting

Het verschil met een gewone fietshelm is dat een Speed Pedelec helm voorzien is van verlichting. Zo ben je goed te zien voor onder andere automobilisten. In de vorm van reflectoren verlicht de helm altijd op wanneer het donker is. 

Waarom een helm voor Speed Pedelec?

De Nederlandse overheid ziet een Speed Pedelec als een bromfiets. Daarom is hel verplicht. De fietsen halen snelheden van 45 km per uur, dus een goede bescherming van het hoofd raden wij daarom ook sterk aan. Een helm voor Speed Pedelec beschermt een groter gedeelte¬†en met name de achterkant van het hoofd en de slapen. Sommige fietsendealers bieden bij de aankoop¬†van een Speed Pedelec een gratis helm aan. Zo heeft fietsenwinkel.nl een unieke deal waarbij je¬†een gratis helm, tenaamstelling en geel kenteken krijgt t.w.v van maar liefst¬†‚ā¨238,95!

Is een Speed Pedelec helm verplicht?

Ja. In Nederland is een goedgekeurde Speed Pedelec helm verplicht. Door de hoge snelheden wordt de fiets gezien als een brommer. Gelukkig zijn er speciale Speed Pedelec helmen ontwikkeld. Zo kun je flitsende de weg op! 

Bron: NEN

Speed Pedelec helm met vizier kopen?

Als je 45 km per uur fiets staat er een behoorlijke wind in je gezicht. Dit kan het zicht belemmeren en tot gevaarlijke situatie leiden. Veel mensen kiezen daarom voor een Speed Pedelec helm met vizier. Benieuwd welke helmen een vizier hebben? Hieronder enkele opties. 

Fietshelm met vizier Speed Pedelec

Wil je weten welke fietshelmen met vizier goedgekeurd zijn voor een Speed Pedelec? De Abus pedelec serie is één van de bekende goedgekeurde helmen van het moment. Wat ons betreft een prima optie voor de bescherming van het hoofd.  Ze zijn stevig en zitten comfortabel. Alles wat je wilt bij de aankoop van een Speed Pedelec helm. De serie heeft een ruime collectie met helmen in alle soorten en maten. Snelheid is leuk, maar veiligheid staat voorop!


Pedelec helm

Op het internet zie je veel verschillende namen voorbij komen. E-bike, Speed Pedelec, high e-bike¬† en ga zo maar door. Veel partijen noemen het een Pedelec helm. De term “Pedelec” verwijst naar een elektrische fiets met een relatief lage elektrische hulpmotor. Ze worden wettelijk¬†geclassificeerd als fietsen en niet als motoren. De combinatie met het woord “speed” maakt het echter anders. Dit wordt wel gezien als een motorisch voertuig. Officieel is het dragen van een helm niet verplicht op een fiets. Dus de term “pedelec helm” klopt dus officieel gezien niet helemaal. Het is belangrijk om te onthouden dat er een helm mee bedoeld wordt die geschikt is voor het besturen van een Speed Pedelec helm.¬†