Speed pedelec helm kopen? De beste 45km helmen

Is een helm verplicht en wat zijn de beste opties om te kopen? Hier lees je alles dat je moet weten over de speed pedelec helm. Zo kies je de helm die het beste bij jou past en kun je veilig de weg op.

Wij hebben op basis van de prijs- kwaliteitsverhouding de beste helmen voor jou op een rij gezet.

Is een speed pedelec helm verplicht?

Het dragen van een speed pedelec helm is verplicht in Nederland. Dit moet een goedgekeurde helm zijn (norm NTA 8776:2016). 

De modellen lijken op die van een gewone fietshelm, maar er is een verschil! Met zo’n speciaal ontworpen speed pedelec helm is je hoofd beschermt tegen hogere val snelheden.

Bron: NEN

NTA 8776: het keurmerk voor de pedelec 45 km/h helm

Omdat de high speed e-bike snelheden van 45 kilometer per uur haalt, is het niet gek dat een goedgekeurde helm nodig is. De speed pedelec wordt dan ook gezien als een bromfiets.

Je bent verplicht een helm te dragen met het NTA 8776 keurmerk. Deze helm biedt extra bescherming door het gebruikte materiaal: schokabsorberende piepschuim.

Veiligheid

Naast het bieden van bescherming, helpen deze helmen ook om ongelukken te voorkomen. Zo zijn ze voorzien van een reflectie en lampje. Veel modellen hebben een ledlamp die de zichtbaarheid vergroot.


Dit is de top lijst beste goedgekeurde speed pedelec helmen van 2021

Dit is de top lijst beste speed peledec helmen 2021.

Abus Pedelec 2.0 ACE


Voordelen

 • Geïntegreerde regenkap
 • Reduceert windruis
 • Lamp voor extra veiligheid

Nadelen

 • Je betaalt iets meer dan gemiddeld

> Lees hier onze review


Cratoni Commuter

Cratoni Commuter


Voordelen

 • Geïntegreerde regenkap
 • Reduceert windruis
 • Hoge ventilatiewaarden
 • Voorzien van rem- en richtingaanwijzers

Nadelen

 • Je betaalt iets meer dan gemiddeld

> Lees hier onze review


Cratoni SmartRide


Voordelen

 • Geïntegreerde regenkap
 • Bluetooth verbinding
 • Schakelt contactpersonen in na val
 • Voorzien van rem- en richtingaanwijzers
 • Reduceert windruis
 • Hoge ventilatiewaarden

Nadelen

 • Je betaalt aanzienlijk meer dan gemiddeld

abus pedelec +

Abus Pedelec + high e-bike helm


Voordelen

 • Prijs
 • Lichte gewicht
 • Inclusief regenhoes
 • Led lamp voor extra veiligheid

Nadelen

 • Geen vizier voor wind
 • Bedekt niet de oren tegen windruis
 • Batterij led lamp snel leeg

> Lees hier onze review


AGU Urban Pedelec Fietshelm


Voordelen

 • Prijs
 • Geïntegreerde regenkap
 • Licht gewicht
 • Laat veel lucht door
 • In meerdere kleuren beschikbaar
 • Altijd op voorraad

Nadelen

 • Reduceert geen windruis
 • Relatief klein windscherm

abus pedelec 2.0

Abus Pedelec 2.0


Voordelen

 • Reduceert windruis
 • Lichte gewicht
 • Lamp voor extra veiligheid

Nadelen

 • Geen vizier tegen windruis

> Lees hier onze review


Hoofdomtrek en maten

Je wilt naast een veilige speed pedelec helm ook eentje die comfortabel zit. Met een hoofdomtrek tussen de 52 en 57 centimeter kun je het beste gaan maat-M.

Met een hoofdomtrek tussen de 56 en 62 cm ga je voor een fietshelm maat-L. Dit blijft een indicatie dus check altijd de specificaties voordat je de helm koopt.

De pasvorm

Je fietshelm moet comfortabel zitten en niet irriteren. De helmen van o.a Abus en Cratoni hebben zachte riempjes aan de binnenzijde van de helm.

Daarnaast hebben de sluitingen op de kin geen scherpe randen en schuren niet over de huid. Deze softpads zijn uitneembaar en kun je dus gemakkelijk wassen. Wel zo fris als je iedere dag op de speed pedelec naar je werk vliegt!

Cratoni Commuter helm: waarom zo populair?

De Cratoni Commuter is populair vanwege zijn strakke design en vele extra’s. Hij is namelijk voorzien van een ingebouwde verlichting, waardoor je tussen de auto’s net even wat beter zichtbaar bent.

Wat ons betreft doet de Cratoni Commuter in veel opzichten niet onder voor de Abus helmen. Je betaalt een relatief hoge prijs, maar dan heb je wel de top-of-the-bill onder de speed pedelec helmen. Daarom krijgt de Commuter een verdiende tweede plaatst in onze top lijst beste helmen.

Cratoni Smartride: speed pedelec helm met bluetooth

Een speed pedelec helm met bluetooth wordt steeds populairder. Met de Cratoni Smartride ben je tijdens het fietsen altijd bereikbaar door de ingebouwde draadloze verbinding.

Je maakt gemakkelijk de connectie met de App van je telefoon en belt geheel handsfree. Daarnaast is deze speed pedelec helm met bluetooth voorzien van een G-sensor.

Wanneer je ten val komt en de helm een klap maakt, zorgt dit systeem ervoor dat de door jou geselecteerde contactpersonen op de hoogte worden gebracht. De Smartride wordt dan ook geprezen in veel verschillende reviews.

Welke speedbike helm is van goede kwaliteit?

Het verschil in kwaliteit zit hem in het materiaal. Een speed pedelec helm is voorzien van een schokabsorberende piepschuim aan de binnenkant.

Dit is verbonden aan de harde buitenlaag die we ook zien bij bijvoorbeeld skateboard- of mountainbike helmen. De helmen met een + zijn over het algemeen sterker. Dit komt door dikkere EPS schok-absorptielaag en zorgt voor extra bescherming bij het achterhoofd en de slapen.

Speed pedelec helm met vizier​

Als je 45 km per uur gaat, is bescherming voor de ogen geen overbodige luxe. Een speed pedelec helm met vizier is daarom een goede keuze. Daarentegen vinden sommige fietsliefhebbers een windje in het gezicht prettig. Vaak zien we dat deze groep in de de zomer een helm zonder vizier draagt en in de winter kiezen voor eentje met een regenkap.

Ook kiezen mensen vaak voor een helm zonder windscherm maar doen dan wel een bril op. De helm ziet er dan wat flitsender uit. Het is maar net wat je wilt!

Abus Hyban+ Casual: de top fietshelm met vizier

De Abus Hyban staat dan wel niet in onze top beste helm test, maar zien we wel vaak terug op de Nederlandse wegen. Hij heeft alle uiterlijke kenmerken van een speed pedelec helm, maar is dat helaas niet. Hij voldoet dan ook niet aan de gestelde NTA 8776 norm.

Daarentegen heeft de Hyban+ Casual wel een groot vizier die je optimaal beschermd tegen heftige weersomstandigheden. Verder is het strakke design in combinatie met de prijs de reden dat veel 25 km/u e-bike liefhebbers voor dit model kiezen!

Hoe gaat dit in zijn werk?

De impact sensor stuurt de coördinaten automatisch door wanneer de helm de klap krijgt. Bij Cratoni staat veiligheid van de fietser voorop. Dit model is namelijk ook voorzien van richtingaanwijzers en een remlicht.

Zo communiceer je met je handen aan het stuur met de overige weggebruikers. Dit zorgt er ondanks de hoge prijs voor dat wij hem in onze top lijst opgenomen hebben.

Welke fietshelm met vizier kies jij?

Natuurlijk kiest niet iedereen voor een fietshelm met vizier. De zon op je gezicht tijdens het fietsen is natuurlijk ook geen overbodige luxe! Het merk Cratoni staat bekend om zijn helmen met vizier.

Abus daarentegen raadde wij aan als je voorkeur uit gaat naar een open helm. De Abus Pedelec + wordt veel gekozen vanwege de basic uitstraling en zijn betaalbare prijs van slechts â‚¬99,-

Ben je op zoek naar een pedelec maar weet je niet welke je moet kiezen? Bekijk hier de top 10 beste speed pedelecs.

De Abus fietshelm pedelec

De moderne Abus helmen onderscheiden zich door de hoge kwaliteit. Dit komt door het gebruik van hoogstaande materialen.

Daarnaast zijn deze vakkundig gemonteerd met behulp van moderne productieprocessen. Wat ons betreft is de fietshelm pedelec van Abus een must-have voor de echte speed pedelec liefhebber!

Abus pedelec+ high speed e-bike helm

De Abus pedelec+ high speed e-bike helm is wat ons betreft één van de beste keuzes. Hij is zeer populair door zijn goed pasvorm en strakke design.

Daarnaast is de Abus Pedelec+ voorzien van LED achterlicht, geïntegreerde regenhoes en Fidlock magneet kin-sluiting.

Abus speed pedelec helm

Helmen voor 45 km/u fietsen voldoen aan extra eisen die bescherming bieden aan hoge valsnelheden. Zo ook de Abus speed pedelec helm.

Ze moeten dan ook voldoen aan de NTA 8776 normen. Het merk is inmiddels een begrip op dit gebied.

Abus pedelec+ high speed e bike helm

Daar is hij dan: de is de Abus Pedelec+ high speed e bike helm! De Pedelec plus is een zeer innovatieve helm. Hij biedt daarmee voldoende bescherming voor high speed e-bikes 45/u fietsen.

Dit betekent dat de Abus Pedelec Plus geschikt is. Dit model staat bekend om zijn stevigheid door de EPS-absorptielaag. Dit maakt de Pedelec + een stuk dikker en bedekt een groter oppervlakte van de schedel. Een echte aanrader!

Dit model wordt ook weleens de Stromer helm genoemd. Vaak krijg je bij aankoop van deze fiets de Abus pedelec+ er gratis bij.

USP’s Abus helmen

De redenen waarom Abus helmen zo populair zijn, is vanwege een aantal USP’s. Allereerst beschikken de helmen over unieke eigenschappen.

Zo hebben ze altijd een verstelbare aansluitende pasvorm en zijn ze voorzien van LED-verlichting waardoor andere weggebruikers je goed kunnen zien.

Daarnaast zijn ze waterdicht door de geïntegreerde regenhoes en zit er een Fidlock-magneetsluiting op. De helmen zijn in verschillende maten beschikbaar. Zo vind je altijd de helm die het beste bij je past!

Speed pedelec helm met verlichting

Het verschil met een gewone helm en een fietshelm met vizier en verlichting, is dat die laatste twee voordelen heeft. Deze helm beschermd je tegen de wind en zorgt voor een betere zichtbaarheid op de weg. 

Zo ben je goed te zien voor onder andere automobilisten. In de vorm van reflectoren verlicht de helm altijd op wanneer het donker is.

Review van de beste fietshelm voor e-bikes en speed pedelecs

De top lijst beste speed pedelec helmen is tot stand gekomen op ons panel die meer dan 30 helmen hebben onderzocht. We bekeken de specificaties en vergeleken deze met de prijs.

Dit is gedaan zonder enig belang wat betreft merken. De review is hiermee betrouwbaar en onafhankelijk. Wat ons betreft is de Abus Pedelec 2.0 dan ook de terechte winnaar.

Zijn deze e bike helmen geschikt voor dames?

De bovengenoemde e bike helmen zijn geschikt voor zowel heren als dames. Dit worden ook wel unisex helmen genoemd.

Let op! Vrouwen nemen vaak een kleinere maat. Let altijd op de hoofdomtrek van het model.