Beste speed pedelec kopen doe je zo!

Bij de beoordeling van de beste speed pedelecs zijn wij uitgegaan van onze tests, verkoopcijfers en productspecificaties, in combinatie met de verkoopprijs. Met het samenstellen van deze top 10 helpen wij bij het kopen van de ideale 45 km/u fiets die voldoet al jouw wensen.

Dit is de top 10 beste speed pedelecs van 2021

Op basis van onze ervaringen en de prijs kwaliteitsverhouding zijn dit de beste speed pedelecs van 2021.

1. Stromer ST1 Sport 45km🥇

Stromer ST1 Sport 45km

Plus- en minpunten

+ Vier accuopties
+ Krachtige motor (670 Watt)
+ Strak design
+ Prijs
+ Stromer App
– Koppeling (35)
– Kettingaandrijving

Accu: 500/ 618/ 814 /983 Wh | Actieradius: 50-100 km | Motorpositie: Achter | Versnelling: Ketting Gewicht: 27,7 kg Laadtijd: 4-10 uur | Koppeling motor: 35 Nm > Bekijk onze review

De Stromer ST1 Sport is de meest verkochte speed pedelec van Nederland en dat is niet voor niets. Als je voor een Stromer kiest, krijg je een fiets van de hoogste kwaliteit met gegarandeerd een strak design. Het Zwitserse merk brengt de ST1-serie standaard op de markt met een 500 Wh accu en dikke HD922 by Tektro banden. Hierdoor hebben de Stromers een zeer stabiele wegligging, waardoor je je ondanks de hoge snelheden altijd veilig voelt op de weg.

De ST1 Sport wordt aangedreven door een Cyro Drive 2 motor van 670 Watt. De koppeling van 35 Nm valt iets lager uit dan bij andere merken, maar zolang je geen stijle bergen beklimt, is het verschil te verwaarlozen. Met de 670 Watt achterwielmotor bereik je voordat je het door hebt de 45 km per uur. Naast het veel geroemde design, is een speed pedelec van Stromer altijd voorzien van handig technisch vernuft zoals de OMNI-functie. Hiermee verbind je via Bluethooth alle online diensten van Stromer met de App op je telefoon. Zo heb je onder andere toegang tot de Smartlock optie, motorinstellingen en kun je al je rit-statistieken bijhouden.

De 2021 modellen van de Stromer ST1 Sport hebben standaard een 500 Wh accu, maar zijn uit te breiden naar 618 Wh (+ €300), 814 Wh (+ €760) of 983 Wh (+ €1.100). Kies je voor deze laatste optie, heb je voor €5,728,- euro het neusje van de zalm en behaal je een actieradius van zo’n 100 km. De prijs in combinatie met het rijgenot en specificaties maakt de Stromer ST1 Sport de terechte winnaar van onze top 10 beste speed pedelecs.


2. Riese & Müller Charger3 GT Vario

Riese & Müller Charger3 GT vario speed pedelec

Plus- en minpunten

+ Drie accuopties
+ Traploze naafversnelling
+ Mat grijze kleur
+ Verende zadelpen
+ Spraakfunctie display
– Prijs

Accu: 500 / 625 / 1125 Wh | Actieradius: 50-110 km | Motorpositie: Midden | Versnelling: Ketting
Gewicht: 27,7 kg Laadtijd: 4-10 uur | Koppeling motor: 75 Nm > Bekijk onze review

De Riese & Müller Charger3 GT Vario is een graag geziene 45 km/u fiets uit het assortiment van het Duitse merk R&M. Deze speed pedelec heeft een krachtige Bosch Performance Line CX (Gen4) middenmotor. De 75 Nm-koppeling zorgt ervoor dat je vanuit stilstand moeiteloos met het verkeer meekomt. De Charger3 GT bestaat uit enkel A-merk-onderdelen, maar wat onderscheidt hem nu van de andere merken? Hij is voorzien van vele extra’s: er zit standaard een verende zadelpen op en de display heeft een handige spraakfunctie; mooi meegenomen als je met 45 km per uur over de weg vliegt! 

Daarnaast heeft de Charger3 GT Vario een geveerde voorvork en wordt hij aangedreven met een traploze naafversnelling. Dit zijn stuk voor stuk onderdelen die de iets hogere prijs rechtvaardigen. De Charger3 GT is standaard voorzien van een 500 Wh accu, maar is uit te breiden naar 625 of zelfs 1125 Wh. Met deze laatste optie leg je gemiddeld 110 km af zonder hem op te laden. Dit in combinatie met de donkergrijze matte kleur, zorgt ervoor dat je het complete pakket te pakken hebt waar iedere liefhebber van speed pedelecs warm van worden.


3. Klever X Speed 45 km/u 2021

Klever x speed

Plus- en minpunten

+ Accu upgrade mogelijk
+ Prijs
+ Motor (600 Watt)
– Onderhoud
– Koppeling (49 Nm)

Accu: 850 / 1200 Wh | Actieradius: 80-110 km | Motorpositie: Achter | Versnelling: Ketting
Gewicht: 29.2 kg Laadtijd: 7-11 uur | Koppeling motor: 49 Nm > Bekijk onze review

De X Speed is één van de populairdere 45 km/u modellen uit het assortiment van Klever. Deze speed pedelec heeft een krachtige 600 Watt BIACTRON V2 achterwielmotor met een 49 Nm koppeling. Hiermee scoort de Klever X Speed punten in vergelijking met andere modellen in deze prijsklasse die vaak slechts een 250 Watt motor.

Daarnaast is de X Speed voorzien van een geveerde voorvork en wordt aangedreven met een ketting. Doordat de fiets een open kettingkast heeft, dien je deze regelmatig schoon te maken en in te smeren. Verder is de Klever X Speed voorzien van een standaard 850 Wh accu en kun je deze uitbreiden naar 1200 Wh. Deze uitbreiding kost slechts €450,-, wat niet veel is voor 350 Wh aan extra accu-capaciteit. Vaak betaal je hier gemakkelijk het dubbele voor.

De Klever X Speed is erg populair in Nederland en dat is niet voor niets. Je krijgt een speed pedelec met een hoge actieradius, een krachtige motor en een strak design. Dit alles voor een prijs €4.999,-, wat in vergelijking met de fietsen van Stromer en Riese & Müller erg aantrekkelijk is. Daarom een terechte derde plek in onze top 10 beste speed pedelecs!


4. Stromer ST2 Launch Edition

Plus- en minpunten

+ Hoge actieradius
+ Krachtige motor (670 Watt)
+ Unieke kleur
+ Riemaandrijving
+ Gratis dubbele fietstas
– Koppeling (40)
– Geen extra accu opties

Accu: 983 Wh | Actieradius: 100 km | Motorpositie: Achter | Versnelling: Riem
Gewicht: 27 kg Laadtijd: 8-10 uur | Koppeling motor: 40 Nm > Bekijk onze review

De Stromer ST2 2021 Launch Edition is een stevige 45 km/u fiets, die zowel geschikt is voor lange afstanden als in de stad tussen het drukke stadsverkeer. Hij is standaard uitgerust met een 983 Wh accu, waarmee je gemiddeld zo’n 100 km aflegt zonder op te laden.

Zoals je van het Zwitserse merk gewend bent, heeft ook de Stromer ST2 2021 een robuuste uitstraling en dikke banden. Onder dit racemonster zitten namelijk twee Schwalbe BigBen Green Guard van 26×2.15. Daarnaast is de ST2 2021 voorzien van een riemaandrijving waardoor je moeiteloos van versnelling wisselt. Ook hoef je de riem niet in te smeren, waardoor de fiets weinig onderhoud nodig heeft. Een riemaandrijving gaat gemakkelijk tussen de 25.000 en 50.000 km mee.

Naast de hoogstaande onderdelen en het rijgemak, is het toch echt het design dat de Stromer ST2 Launch Edition zo geliefd maakt. Daarentegen is een 983 Wh speed pedelec voor een prijs van €6.899,- geen verkeerde deal!


5. Cube Kathmandu Hybrid

Cube Kathnmandu Hybrid

Plus- en minpunten

+ Zeer aantrekkelijke prijs
+ Geluidloze aandrijving
+ Geveerde voorvork
– Open kettingkas
– Geen accu-upgrade mogelijk

Accu: 625 Wh | Actieradius: 60 km | Motorpositie: Midden | Versnelling: Ketting | Gewicht: 25.9 kg Laadtijd: 5-7 uur | Koppeling motor: 75 Nm > Bekijk onze review

De Cube Kathmandu Hybrid 45 Pro is de enige 45 km/u bike uit het assortiment van het Duitse merk Cube. De fiets heeft een Bosch Performance Line CX middenmotor met een koppeling van 75 Nm. Daarnaast heeft de Kathmandu een geveerde voorvork en wordt aangedreven middels een kettingsysteem. Hou er rekening mee dat een ketting zonder dichte kast af en toe schoongemaakt en ingesmeerd moet worden.

Met de 625 Wh accu leg je met de Cube Kathmandu Hybrid gemiddeld zo’n 60 km af zonder op te laden. Wanneer je constant de hoogste ondersteuningsstand gebruikt, zal dit afnemen met zo’n 20 km. Dit model kan niet worden uitgebreid met een tweede accu, maar desondanks heb je een zeer degelijke speed pedelec voor een schappelijk prijsje van slechts €4.199,-


6. Gazelle Medeo Speed 2021

Gazelle-Medeo-Speed

Plus- en minpunten

+ Unieke kleur
+ Aantrekkelijke prijs
+ Geveerde voorvork
+ Riemaandrijving
– Geen verende zadelpen
– Geen accu-upgrade mogelijk

Accu: 500 Wh | Actieradius: 50 km | Motorpositie: Midden | Versnelling: Ketting | Gewicht: 24 kg Laadtijd: 4-6 uur | Koppeling motor: 75 Nm > Bekijk onze review

De Medeo Speed 2021 is één van de nieuwkomers uit het assortiment van Gazelle. Deze 45 km/u fiets bevat een Bosch Performance middenmotor met een koppeling van 75 Nm. Ook is de Ultimate Speed voorzien van een geveerde voorvork en wordt aangedreven met een kettingsysteem. Deze speed pedelec wordt geroemd door zijn unieke donkergrijze kleur en is daardoor zeer populair in Nederland, België en zelfs in Duitsland.

Op de Gazelle Medeo Speed zit een 500 Wh accu, waarmee je een gemiddelde actieradius haalt van 50 km. Het is helaas niet mogelijk om de accu-capaciteit uit te breiden, maar voor een prijs van slechts €3.799,- krijg je wel een zeer degelijke speed pedelec met een uniek design. Is 50 km voldoende voor jouw dagelijkse rit? Dan is dit zeker een optie om over na te denken!


7. Stromer ST3 Sport 45 km/u

Stromer ST3 Sport 45 km/u

Plus- en minpunten

+ Geveerde voorvork
+ Veel handige techniek
+ Strak design
+ Krachtige motor (820 W)
+ Accu-uitbreiding mogelijk
– Koppeling (44 Nm)
– Kettingaandrijving

Accu: 814 / 983 Wh | Actieradius: 80-100 km | Motorpositie: Achter | Versnelling: Ketting | Gewicht: 26 kg Laadtijd: 6-12 uur | Koppeling motor: 44 Nm > Bekijk onze review

De Stromer ST3 Sport is één van de exclusievere series van het Zwitserste merk. Deze speed pedelec bevat een zeer krachtige (820 Watt) SYNO Drive II achterwielmotor met een koppeling van 44 Nm. Hij schiet misschien iets minder snel weg, maar eenmaal op snelheid wint hij het van alle speed pedelecs met een standaard 250 Watt motor. Ook onder de ST3 zitten de welbekende dikke Perreli banden; het merk dat ook in de Formule 1 gebruikt wordt. Hierdoor ligt de fiets zeer stabiel op de weg wat een veilig gevoel geeft.

Bij het aanschaffen van de Stromer ST3 Sport kun je kiezen uit een 814 Wh of 983 Wh accu. Beide zitten geheel geïntegreerd in het frame, wat grotendeels het strakke design bepaalt, waar Stromer om geroemd wordt. Met de 814 accu leg je gemiddeld zo’n 80 km af zonder de fiets op te laden. Met de 983 Wh optie behaal een actieradius van zo’n 100 km.

Wat verder de Stromer ST3 uniek maakt, is het technisch vernuft waarmee de fiets is uitgerust. Zo ontgrendelt je de fiets via bluetooth zeer eenvoudig wanneer je in de buurt komt. Met behulp van de seamless ride-functie wordt dit een fluitje van een cent. Wordt hij gestolen, dan lokaliseer je hem gemakkelijk met behulp van de MyStromer App. Deze ST3 is voorzien van een kleurendisplay, die verbonden is via het 3G netwerk.


8. Gazelle Ultimate Speed 380

Gazelle Ultimate Speed 380

Plus- en minpunten

+ Geveerde voorvork
+ Aantrekkelijke prijs
+ Accu-uitbreiding mogelijk
+ Riemaandrijving
– Geen verende zadelpen
– Zwaar met 2 accu’s (30+ kg)

Accu: 500/ 1000 Wh | Actieradius: 50-100 km | Motorpositie: Midden | Versnelling: Riem | Gewicht: 27-31 kg Laadtijd: 4-10 uur | Koppeling motor: 75 Nm > Bekijk onze review

De Ultimate Speed 380 is één van de top-sellers uit het assortiment van het Hollandse Gazelle. Deze speed pedelec bevat een Bosch Performance middenmotor met een koppeling van 75 Nm. Ook is de Ultimate Speed voorzien van een geveerde voorvork en wordt hij aangedreven met een riem. Deze traploze naafversnelling is een dure techniek die bij veel nieuwe 45 km/u modellen gebruikt wordt. Het vergt minder onderhoud en schakelt soepeler dan een ketting gedreven systeem.

Verder is de Gazelle Ultimate Speed 380 standaard voorzien van een 500 Wh accu, waarmee je een gemiddelde actieradius haalt van zo’n 50 km. Wil je een hogere actieradius? Dat kan! De Ultimate Speed 380 heeft namelijk de optie om een tweede 500 Wh accu te bevestigen waarmee de actieradius wordt verdubbeld. De riemaandrijving, accu-uitbreiding en geveerde voorvork in combinatie met een prijs van €4.699,- maak je met het kopen van deze fiets een uitstekende keuze!


9. Gepida Fastida Speed Bike 500Wh

Gepida Fastida Speed Bike

Plus- en minpunten

+ Geveerde voorvork
+ Erg aantrekkelijke prijs
+ Licht in gewicht (24 kg)
+ Motor koppeling (75 Nm)
– Accu op frame
– Geen accu-uitbreiding mogelijk

Accu: 500 Wh | Actieradius: 50 km | Motorpositie: Midden | Versnelling: Ketting | Gewicht: 24 kg Laadtijd: 4-5 uur | Koppeling motor: 75 Nm > Bekijk onze review

De Gepida Fastida Speed Bike is een 45 km/u fiets van Hollandse bodem. Het is een zelfontworpen speed pedelec van het Nederlandse Profibike; een fietsendealer die bekend staat om haar zelf gebouwde e-bikes. De fiets bevat een 250V middenmotor en heeft een koppeling van 75 Nm. Ondanks dat deze Gepida niet de onderdelen van de bekende merken bevat, is hij wel voorzien van een geveerde voorvork. Hierdoor gaat hij langer mee, doordat de onderdelen niet beschadigd raken wanneer je over slecht wegdek fietst of van stoepjes af moet.

Verder is deze Gepida Fastida Speed Bike voorzien van een 500 Wh accu, waarmee je een gemiddelde actieradius behaalt van zo’n 50 km. Fiets je alles in de hoogste ondersteuningsstand, zal dit met zo’n 20 km afnemen. Gebruik je alleen de 2de stand, dan haal je gemakkelijk de 70 km zonder op te laden.

Opvallend aan de Fastida Speed Bike is dat hij licht van gewicht is. Dit in combinatie met de krachtige 75 Nm koppeling, zorgt ervoor dat hij snel optrekt. Wel zo handig tussen het drukke verkeer! Je krijgt er misschien een iets minder strak design voor terug, maar de prijs (€2.995,-) is voor speed pedelec begrippen wel erg aantrekkelijk!


10. Specialized Turbo Vado 6.0 

Plus- en minpunten

+ Geveerde voorvork
+ Hoge actieradius
+ Strak design
+ Licht in gewicht (24.8 kg)
+ Motor koppeling (90 Nm)
– Ketting versnellingssysteem
– Geen accu-uitbreiding mogelijk

Accu: 600 Wh | Actieradius: 60 km | Motorpositie: Midden | Versnelling: Ketting | Gewicht: 24,8 kg Laadtijd: 5-6 uur | Koppeling motor: 90 Nm > Bekijk meer info

De Turbo Vado 6.0 is het nieuwste model van de Turbo-productlijn van het Amerikaanse merk Specialized. De fiets bevat een geïntegreerde 250V middenmotor en heeft een koppeling van maar liefst 90 Nm. Het voordeel met andere speed pedelecs is dat de Vado 6.0 standaard is voorzien van een geveerde voorvork. Hierdoor fiets je gemakkelijk over slecht wegdek en verkeersdrempels zonder zelf de klappen op te vangen. De onderdelen beschadigen hierdoor minder snel wat dit model zeer duurzaam maakt!

Verder is deze Specialized voorzien van een 600 Wh accu, waarmee je een gemiddelde actieradius haalt van zo’n 60 km. Fiets je alles in de hoogste ondersteuningsstand, zal dit rond de 40 km zijn. Gebruik je alleen de 2de stand, dan gaat de accu zeker 80 km zonder hem op te laden.

Wat de Turbo Vado 6.0 uniek maakt is zijn lichte gewicht en aerodynamisch design. Dit in combinatie met de krachtige 90 Nm koppeling, bereik je met gemak de 45 km/u en ben je snel weg vanuit stilstand. Met een prijs van €5.499,- ben je iets goedkoper uit dan een Stromer. Je krijgt A-merk-onderdelen en exact 100 Wh aan extra accucapaciteit in vergelijking met de Stromer ST1 Sport 500 Wh.


Waarom moet je altijd een pedelec vergelijken en testen?

Speed pedelecs vergelijken helpt bij het maken van de juiste keuze. Want hoe bepaal je welk model je in te praktijk gaat uitproberen?

Het is vaak alleen mogelijk om slechts één of twee fietsen te testen. Oriënteer je daarom online en onderzoek wat voor jou de beste keuze is!

Wat is een goede speed pedelec prijs?

Een goede prijs-kwaliteitverhouding wordt grotendeels bepaald door de accu. Per 500 Wh betaal je ongeveer €800,- extra. Dit is een goede prijs voor een speed pedelec met de volgende capaciteit:

Accu capaciteitPrijs tussen de:
500 Wh€4.000,- en €5.000,-
625 Wh€5.000,- en €5.500,-
800 Wh€5.500,- en €6.000,-
1000 Wh€6.000,- en €7.000,-
1125 Wh€7.000,- en €8000,-


Tip! Wist je dat je een speed pedelec vergoed kunt krijgen van je werkgever door het nieuwe fietsplan? Jazeker! Lees er alles over en stap op je baas af!


Onze reviews

Voor het samenstellen van deze top 10 beste speed pedelecs, zijn de fietsen uitgebreid getest. In onze reviews hebben wij de prestaties van ieder model beoordeeld op basis van de prijs, rij ervaring en de kwaliteit van de onderdelen. Benieuwd naar jouw favoriete fiets? 

De speed pedelec testen van online platformen

Ieder jaar weer organiseren meerdere organisaties zoals het AD, ANWB, de Telegraaf en de Consumentenbond een speed pedelec test. Maar hoe vergelijken zij de verschillende modellen?

Vaak zien we dat dit niet gebeurt op basis van de specificaties. Wij zijn van mening dat je de combinatie tussen een aantal factoren moet zoeken. Zo beoordelen wij de fietsen op basis van onze tests, verkoopcijfers en productspecificaties in combinatie met de prijs.

Trends van de speed pedelec 2021 modellen

Het opvallende van 2021, is dat er steeds meer speed pedelec modellen op de markt komen met een accu vermogen van 1000 Wh. Ook zien we steeds vaker dual battery fietsen, waardoor de capaciteit wordt verhoogd naar maar liefst 1125 Wh! Een ongekende, maar fantastische vooruitgang wat ons betreft!

Wat zijn de speed pedelec regels?

Als je een speed pedelec rijdt, gelden er een aantal regels. Het dragen van een goedgekeurde helm is in Nederland verplicht. Daarnaast moet je fiets bij het RDW geregistreerd worden en voorzien zijn van een geel kentekenplaat.

Ook is een WA verzekering verplicht en moet je in het bezit zijn van een A of B rijbewijs. Ook het AM-bromfietsrijbewijs is wettelijke toegestaan. Meer weten?

Zelf ervaren door het maken van een proefrit?

Als je online vergeleken hebt, is de volgende stap het inplannen van een proefrit. Het maken van een testrit heeft de volgende voordelen:

  • Je kunt meerdere fietsen testen.
  • Je test de fietsen in verschillende omstandigheden die je in het echt ook tegenkomt.
  • Je krijgt advies van echte speed pedelec specialisten. Je gaat als een expert weer naar huis.
  • Veel testcenters zijn verspreid over heel het land. Dus altijd eentje in jouw buurt!
  • Je krijgt advies over de randzaken van een speed pedelec (regels, helm, verzekering, kenteken, slot, telefoonhouder). Zo kun je kiezen uit de modellen: Pedelec+, 2.0, ACE, Cratoni Commuter of Hyban.

Wat is de beste speed pedelec 2019 van Nederland en België?

De beste speed pedelec 2019 van Nederlands is de Stromer ST1 serie. De kwaliteit en comfort van de fiets is niet te evenaren. Het is dus geen verrassing dat ook dit jaar de Stromer gekozen is als winnaar.

In België daarentegen is de Trek Allant+ 9.9s door de VAB uitgeroepen tot beste keuze. Wat ons betreft zijn beide modellen gelijkwaardig aan elkaar en van hoge kwaliteit. De Allant+ 8S of de Qwic speed pedelec zijn goedkopere optie, maar zeker de moeite waard.

Wat is de beste speed pedelec 2018?

Nieuwe speed pedelecs zijn natuurlijk fantastisch, maar de oude modellen mogen we zeker niet onderwaarderen! De winnaar van 2018 was de Gazelle CityZen Speed. De jury van de Nationale E-bike test roemde de fiets vanwege zijn lichte gewicht en krachtige 63 Nm motor.

Wat is een goed alternatief voor een dure speed pedelec?

Wil je ook met zo’n top snelheid over de weg vliegen maar niet veel geld uitgeven? Overweeg dan eens een speed pedelec in een lagere prijsklasse of ga voor een tweedehandse speed pedelec!

Wij hebben de beste tweedehands opties voor je op een rij gezet. Ben je opzoek naar een goedkope pedelec? Bekijk dan eens de Stella Gualtiero 9V, Giant Quick E+ of Riese & Müller Roadster review.

Waar zijn de speed pedelecs op beoordeeld?

De specificaties van de fiets zijn de belangrijkste criteria. Wij hebben de speed pedelecs beoordeeld op basis van de kwaliteit van de volgende onderdelen:

De accu

Een speed pedelec accu is het belangrijkste en duurste onderdeel van de fiets. Het vermogen van de accu bepaalt hoeveel kilometer je kunt afleggen zonder op de laden. Een accu van 1000wh legt gemiddeld tussen de 80 en 150 km af en eentje van 800wh zo’n 60 en 100 km. Dit wordt uitgedrukt in de actieradius.

De motor

Een speed pedelec motor heeft drie opties. Een achterwiel, voorwiel of middenmotor. De achterwiel- en middenmotor worden gezien als de beste speed pedelec motor. Dit komt doordat de energie van de motor direct wordt overgebracht naar de trapas. Wij raden een Bosch of CYRO Drive motor aan. 

Het gewicht

Doordat een speed pedelec meer vermogen heeft, ligt het gewicht ook hoger dan van 25 km/u e-bikes. Wat ons betreft zit je tussen de 23 kg en 30 kg goed. Het gewicht van je speed pedelec hangt ook af van hoeveel je meedraagt in bijvoorbeeld je fietstas

De actieradius

De speed pedelec actieradius geeft aan hoeveel kilometer de accu meegaat, zonder opgeladen te worden. De accu’s van dit moment met het grootste vermogen, hebben een actieradius van tussen de 100 en 150 km.

Tip! Laad de accu pas op als deze bijna leeg is. Zo gaat de accu langer mee. 

De prijs-kwaliteitsverhouding

De prijs-kwaliteitverhouding is één van de belangrijke criteria bij het doen van een aankoop. Wij raden dan ook aan voor kwaliteit te gaan. Daar mag je best een bedrag voor neerleggen als je het ons vraagt. De prijzen van de meeste speed pedelecs variëren tussen €4.000,- en €6.000,-.

Speed pedelec 1000wh

Een speed pedelec met 1000wh vermogen is de krachtigste van het moment! Hiermee leg je gemakkelijk tussen de 100 en 150 km af zonder op te laden. Modellen met een dusdanig vermogen zijn onder andere: de Stromer ST5, ST3, Fuell Flluid, Scott eRide en de Riese & Müller Charger Vario.

De beste merken

Inmiddels zijn ze niet meer op een hand te tellen. De meest verkochte speed pedelec merken in Nederland zijn Stromer, Riese & Müller speed pedelec en de Sparta. Maar ook Gazelle en Klever zijn met een opmars bezig. De bovengenoemde merken zijn in 2019 samen goed voor 68 procent van alle speed pedelecs op de weg.

Welke fietsmerken zijn er nog meer?

De bovengenoemde merken zijn populair, maar er is meer! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een speed pedelec mountainbike of een 45 km/u bakfiets.

Qua specificaties ook een mooie fiets, maar de kwaliteit ligt wel iets lager dan de duurdere merken. Ook de Kalkhoff Endeavour 5.B Excite is bezig met een opmars.

In dezelfde prijsklasse zit ook de Koga Pace B20 of een MTB Cycletech Code 45. Voor deze modellen betaal je tussen de €5.000,- en €6.000,-