Trek Allant+ 9s product review

Redactie
15 april 2020


Beste speed pedelec van België?

Ook dit jaar heeft de VAB de beste fietsen van België voor ons op een rij gezet. De Bike of the Year 2020 in is de Kette-Alu-Rad Quadriga CX10. Ook de opkomst van speed pedelecs is de organisatie niet ontgaan.

De winnaar op het gebied van 45 km/u fietsen is de Trek Allant+ 9s met een vermogen van 625Wh. Een fantastisch resultaat natuurlijk! Maar hoe is deze uitslag tot stand gekomen en is het de terechte winnaar?

Wij namen de proef op de som en onderzochte het! Benieuwd? Je leest het in de Trek Allant+ 9s 2020 review.

Trek Allant+ 9s 2020

De Trek Allant+ 9s 2020 is een lichte speed pedelec die bekend staat om zijn strakke design en aangenaam rijcomfort. De fiets heeft een middenmotor aandrijving van Bosch Performance Speed met een vermogen van 75 Nm.

Daarnaast kan je de 625Wh accu vervangen naar eentje met 1125Wh. Met de standaard 625Wh accu heeft de Trek Allant+ 2020 een gemiddelde actieradius van zo’n 70 km. Met de uitbreiding is dat zo’n 120 km.

Kosten: het standaard model kost €6.999,00. Wil je de uitbreiding naar een 1125Wh accu? Dan betaal je € 999,00 extra en komt het totaalbedrag neer op €7.598,00. 

Onze ervaring met de Allant+ 9S

We hebben de Trek Allant+ meegenomen voor een rit van Amsterdam naar Almere en weer terug. Het eerste dat direct opvalt is het gewicht van de fiets. Met slechts 19 kg is de Trek Allant een echt lichtgewicht onder de speed pedelecs.

Dit maakt hem zeer wendbaar. Hij is hierdoor goed onder controle te houden bij hoge snelheden in bochten en tussen het drukke verkeer. 

Beste deal


Technische specificaties

Trek Allant+ 9sSpecificaties
Gemiddelde actieradius70 (625Wh) 120 (125Wh)
Netto gewicht (kg)19 kg
Laadtijd5 tot 6 uur (625Wh) 10 tot 11 uur (1125Wh)
Capaciteit accu625 Wh of 1125 Wh
MotorpositieMidden
ZithoudingSportief & Comfortabel
Merk motorBosch
Uitneembare accu?Ja
Aantal versnellingen12
Type versnellingenDerailleur aandrijving
Frame materiaalCarbon
RemsysteemHydraulische schijfrem
Maximale snelheid45 km/u
Type sensorenRotatie, kracht en snelheid
Type aandrijvingKetting
Bagagedrager?Nee
Walk assist?Ja
Laden in fiets mogelijk?Ja
Wielmaat27,5 inch
MotortechniekBosch Performance Speed
Kracht75 NM

De display

De Allant+ 9s kunnen gerust een high-end speed pedelec noemen. Dit zien we onder andere terug in het spectaculaire Bosch Kiox display. Hier zie je in één oogopslag alle informatie die je nodig hebt zoals de tijd, ondersteuningsstand, snelheid en de duur van de batterij.

De 9S is uitgerust met de nieuwste Bosch Kiox display. De display is aan te sluiten op bluetooth en dus gemakkelijk te koppelen aan bijvoorbeeld je telefoon. Wel zo handig als je je Whatsapp berichten niet wilt missen. Een telefoon in de hand is immers verboden tijdens het fietsen! 

Anti-diefstalfunctie

Dit prijswinnende model kent veel voordelen. Zo is het voorzien van een anti-diefstalfunctie. Via een hightech GPS-systeem weet je altijd waar de fiets zich bevindt. Wel zo handig als een onbekende besluit je fiets mee te nemen! 

De motor

Naast dat de fiets zeer wendbaar is door het lichte gewicht, trekt hij ook nog eens bliksemsnel op. De fiets is voorzien van een Bosch Performance motor van maar liefst 75 Nm vermogen. Dit is één van de krachtigste exemplaren van het moment.

Bij het stoplicht kom je goed mee met het verkeer wat een prettig en veilig gevoel geeft. Op het fietspad houdt daarentegen niemand je meer bij. Een fantastische ervaring voor de echte snelheidsliefhebbers!

Welke alternatieven zijn er?

Het standaard model van de Trek Allant+ 9s kost €6.599,- Je krijgt er veel luxe en comfort voor terug. Ben je toch opzoek naar een goedkoper model? Bekijk dan eens de Trek Allant+ 8S.

Ben je benieuwd naar andere merken? Wij hebben de top 10 beste speed pedelecs voor je op een rij gezet. Zo vind je altijd de fiets die perfect bij je past! 

Is de Trek Allant+ 9s de terechte winnaar?​

Tijdens de test van het VAB scoorde de Trek Allant+ 9s hoog op bijna alle vlakken. Punten die genoemd worden zijn het strakke design, weggewerkte kabels, het lage gewicht en het aangename rijgedrag. Dat zijn wij het volledig mee eens.

Als we de specificaties vergelijken met andere modellen, komen we tot de conclusie dat hij zeker niet onderdoet voor merken als bijvoorbeeld Stromer of Riese & Müller.

Eindoordeel review

Wij begrijpen dat de Trek Allant+ 9s 2020 goed scoort op de genoemde punten uit de test. Daarentegen betaal je er ook voor. De fiets zit in de hogere prijsklasse maar je krijgt er wel pure luxe en comfort voor terug. De mogelijkheid om de accu capaciteit uit te breiden naar 1125Wh, maakt de fiets zijn bedrag waard.

Beste deal


Deel dit bericht


Gerelateerde product reviews