Gazelle Ultimate Speed 380 Product Review

Redactie
18 april 2020


Wellicht heb je de Gazelle Ultimate Speed al eens in het nieuws voorbij zien komen. Deze speed pedelec is namelijk de trotse winnaar van de verkiezing ‘Fiets van het jaar‘ van het RAI.

De Ultimate 380 ging er met de prijs vandoor in  de categorie Speed E-bike van het Jaar 2020. Voor ons voldoende reden om proef op de som te nemen.

Is het met een prijs van €4.499,- de terechte winnaar? Lees het in onze Gazelle Ultimate Speed 2020 review.

De speed pedelec van Gazelle

De belangrijkste reden om de Gazelle speed pedelec tot winnaar te verkiezen is het fietsplezier. Volgens het RAI zorgt de in de frame geïntegreerde accu en motor voor een uiterst stabiele ligging op de weg.

Dit wordt versterkt door de brede anti-lek banden en de mee verende voorvork. De fiets heeft een krachtige 75 Nm Bosch middenmotor en is voorzien van een 500Wh accu.

Het behaald hiermee een actieradius van zo’n 60 km. Dit is naar onze mening wat aan de lage kant. Maken de andere onderdelen dit minpunt goed?

Onze ervaring met de Gazelle Ultimate Speed 2020

Naast het strakke design en de goede wegligging, is de manier van schakelen wat het meest opvalt. De Gazelle Ultimate Speed 2020 heeft een traploze versnellingsnaaf.

Door het traploos schakelen zit je altijd meteen in de juiste stand. Dit is mogelijk door de Enviolo trekking naafversnelling. Het gaat zo geruisloos dat je het alleen voelt in de ondersteuning die je zelf moet leveren. 

Dit in combinatie met de fluister stille Bosch middenmotor maakt het fietsen door de natuur een heerlijke rustgevende ervaring

Beste deal


De Gazelle Ultimate Speed 380 Specs

Gazelle Ultimate Speed 380 2020Specificaties
Powerboost?Ja
Netto gewicht (kg)23 kg
Laadtijd4 tot 5 uur
Capaciteit accu500 Wh
MotorpositieMidden
Gemiddelde actieradius60 km
ZithoudingSportief & Comfortabel
Merk motorBosch Performance Line speed (75 Nm)
Uitneembare accu?Ja
Aantal versnellingen10
Type versnellingenEnviolo trekking naafversnelling
Frame materiaalAluminium
RemsysteemHydraulische schijfremmen, 4 zuigers
Maximale snelheid45 km/u
Type sensorenRotatie, kracht en snelheid
Type aandrijvingRiem
Bagagedrager?Ja
Display modelBosch Intuvia LCD midden
Laden in fiets mogelijk?Ja
Wielmaat28 inch
Kracht75 NM

Dit krijg je geleverd

Als je een Gazelle aanschaft, kan je dag niet meer stuk. Het ontvangen van de fiets kan je gerust een feestje noemen. Je krijgt namelijk:

  1. Een unieke prijswinnende speed pedelec
  2. Een krachtige 75 Nm motor
  3. De mogelijkheid op een dual accu
  4. Een oplader voor de accu (of beide)
  5. Instructieboekje met alle informatie & regels
  6. Een zeer ruime garantie regeling
  7. Een helm naar keuze
  8. Een uitstekende (na) service

Dual Battery

Tijdens onze testrit hebben we er voor gekozen om één volledige 500Wh accu leeg te rijden. We bereikten een actieradius van 60 km.

Voor de speed pedelecs die wij gewend zijn is dat aan de lage kant maar de Gazelle Ultimate Speed 380 heeft een uniek voordeel.

Je kunt de capaciteit van het vermogen namelijk verdubbelen met een tweede dual battery van 500Wh. Dit betekend dat je ruim 120 km aflegt zonder de fiets op de laden. En dan is uniek in de branche.

Wat ons betreft is dit iets wat deze speed pedelec compleet maakt. Deze extra accu bevestig je gemakkelijk op de fiets door een simpel kliksysteem. Hou er wel rekening mee dat de fiets iets iets zwaarder wordt en er twee accu’s opgeladen moeten worden (als je ze beide wilt gebruiken).

dual battery gazelle ultimate speed 380

Let op! De Dual Battery Kit is alleen bij de Gazelle specialist verkrijgbaar. Daarnaast kan hij alleen op een ‘high step’ model gemonteerd worden. Dit zijn de heren modellen Gazelle Ultimate Speed en Ultimate Speed 380. 

Motor: Bosch Performance Line

Door de krachtige Bosch middenmotor schiet de fiets vooruit. Het heeft een groot vermogen van maar liefst 75 Nm en dat merk je! Voor het stoplicht ben je vaak sneller weg dan de gemiddelde auto.

Op het fietspad is er helemaal niemand die je bijhoud. En dat geeft een heerlijk gevoel! Door de stabiele middenpositie van de motor is de Gazelle Ultimate Speed 380 ideaal voor zowel je dagelijkse tocht als lange afstanden.

gazelle bosch midden motor

Fiets van het jaar 2020

Ieder jaar organiseert de RAI Vereniging de verkiezing “Fiets van het jaar”.  De Gazelle fietsen vallen bijna ieder jaar in de prijzen.

Zo won de stadsfiets CityGowon in 2108 en in 2017 ging de Gazelle No1 er met de prijs vandoor. In de categorie Speed Bike won in 2016 won de Gazelle CityZen Speed en nu in 2020 dus ook de Ultimate 380.

Na een dag op deze 45 km/u e-bike gefietst te hebben, snappen wij dit besluit volledig. 

Eindoordeel

De vraag is natuurlijk of de Gazelle Ultimate Speed 380 de terechte winnaar is van de verkiezing. Na onze testrit kunnen wij hier helaas geen ‘ja’ of ‘nee’ op antwoorden.

De fiets heeft werkelijk alles wat je in een speed pedelec zoekt, maar een actieradius van 60 km is gewoon laag.

Als het aantal kilometer wordt verdubbeld met de dual battery, dan is het zeker één van de betere modellen van 2020. Je betaald er iets meer voor maar met een een relatieve lage prijs (€4.499,-) is dat zeker de moeite waard.

Het totaal bedrag ligt dan iets hoger, maar dan heb je wel het complete plaatje in huis! 

Beste dealDeel dit bericht


Gerelateerde artikelen