Scott Silence eRide 20 Review: de 1125Wh speed pedelec

Redactie
22 april 2020


Scott is van oorsprong Amerikaans, maar momenteel worden de elektrische fietsen ontworpen  in Zwitserland en Duitsland. De fietsenfabrikant brengt ook in 2020 nieuwe 45 km/u modellen op de markt.

De Scotte Silence eRide 20 en 10. Zijn deze speed pedelecs van dezelfde kwaliteit als de duurdere merken? Zijn ze hun prijs waard? Je leest het in onze Scott Silence eRide review.

De speed pedelec van Scott

Scott fietsen staan bekend om hun sportieve design. Van oorsprong produceerde ze vooral mountainbikes en racefietsen.

Met de opkomst van elektrische fietsen is het bouwen van een speed pedelec een logische volgende stap. Het van oorsprong Amerikaanse merk pakt het meteen groots aan.

Zo zijn de verkoopcijfers van de Scott Silence eRide 10 & eRide 20 spectaculair te noemen. De modellen zijn zowel voor heren als dames verkrijgbaar, wat ongetwijfeld een bijdrage levert aan de populariteit.

Maar wat zijn de verschillen en welke van de twee komt het beste uit de test?

Scott Silence eRide 10

Scott e bike review eride 10 2020

Beste deal


Scott Silence eRide 20

Scott eRide 20 speed pedelec 625wh me middenmotor en accu op het frame

Beste deal


Verschil tussen de Scott Silence eRide 20 & 10

De Scott Silence eRide 10 is een unieke speed pedelec. Hij is namelijk uitgerust met twee accu’s. En niet zomaar accu’s, maar batterijen met een vermogen van 625Wh en 500Wh.

Hiermee haalt fiets een gemiddelde actieradius van 120 km en dat is ongekend! De eRide 20 heeft alleen een accu 625Wh verwerkt in het frame en legt hiermee een afstand van 80 km af zonder op te laden.

Hier zien we dan ook het verschil in prijs terug. De eRide 20 kost €4.599,- waar je voor de eRide 10 €5.999,- betaald. De onderdelen van beide modellen zijn nagenoeg hetzelfde.

Er zijn kleine verschillen. Zo heeft de duurdere variant een USB aansluiting en beschikt over twaalf versnelling en de eRide 20 elf. 

Specificaties Scott eRide 20 & eRide 10

Scott E BikeSpecs Scott eRide 10Specs Scott eRide 20
Prijs€5.999,-€4.599,-
Netto gewicht (kg)31.128.34
Laadtijd12 tot 13 uur5 tot 7 uur
Capaciteit accu1125 Wh625 Wh
MotorpositieMiddenMidden
Gemiddelde actieradius in km12080
ZithoudingSportiefSportief
Merk motorBosch Performance LineBosch Performance Line
Kracht motor75 Nm75 Nm
Uitneembare accu?JaJa
Aantal versnellingen1211
Type versnellingenDerailleurDerailleur
Frame materiaalAluminiumAluminium
RemsysteemHydraulische schijfremHydraulische schijfrem
Maximale snelheid45 km/u45 km/u
Type sensorenRotatie, kracht en snelheidRotatie, kracht en snelheid
USBJaNee
Accukeuze?Niet mogelijkNiet mogelijk
Walk assist?JaJa
Laden in fiets mogelijk?JaJa
MotorgeluidVolledig stilVolledig stil

Dit krijg je geleverd:

Een dag voordat we de Scott fietsen zijn gaan testen, ontvingen wij twee gigantische pakketten, met daarin: 

  • Een fantastische speed pedelec (gratis bezorgd)
  • Bijna 15 kg aan accu’s
  • Drie krachtige opladers
  • Extra handleiding met achtergrond informatie & regels
  • 2 jaar garantie op voorvork en 5 jaar op het frame
  • Een helm (optioneel)
  • Een uitstekende vriendelijke service

Bestel je vanuit België? Dan kan de fiets niet opgehaald worden in de winkel. Hij wordt gratis thuisbezorgd. 

De accu (s) dual battery

De accu, of beter gezegd accu’s, zijn het meest opvallende onderdeel van de Scott e bikes. Beide modellen zijn voorzien van een uitneembare Lithium-ion 625Wh accu.

Deze zitten netjes verwerkt in het frame. De Silence eRide 10 heeft nog een tweede accu van 500Wh op de bagagedrager.

Dit wordt ook wel een dual battery speed pedelec genoemd. Voor ons was het de eerste keer dat we zo’n model mochten testen en dat hebben we gedaan!

We hebben deze dag maar liefst 240 kilometer afgelegd, verdeeld over de twee fietsen. Na 90 km was de eRide 20 leeg en ging de Scott eRide 10 over op de tweede accu.

Deze 500Wh batterij gaf nog zo’n 60 km elektrische ondersteuning totdat ook die leeg was. Een enorme hoeveelheid energie verbruikt, maar was dit een fantastische rit!

Scott e bike accu dual battery met 1125 Wh vemogen

Voordelen en nadelen van de Scott eRide

Wat betreft het rijcomfort merk je geen grote verschillen tussen beide modellen. Het voordeel van de Scott eRide 10 is dat hij langer elektrische ondersteuning geeft.

Daarnaast heeft hij iets meer technische mogelijkheden zoals een USB aansluiting. Verder zijn beide fietsen voorzien van een Bosch Performance Line middenmotor die 75 Nm kracht levert.

Je schiet werkelijk als een speer vooruit, wat voor de echte snelheidsliefhebbers een fantastisch gevoel geeft! Het nadeel van eRide 10 is de laadtijd.

Om deze twee zware accu’s volledig op te laden, heb je zo’n 12 tot 13 uur nodig. Gelukkig krijg je twee opladers waardoor deze tijd gehalveerd wordt.

Een andere klein nadeel is het gewicht van de fietsen. 31.1 kg is in vergelijking met andere speed pedelecs wat aan de zware kan. Hierdoor is het in het begin nog even zoeken naar het balans. 

De prijs van de Scott Silence eRide

Zoals bekend vergelijken wij speed pedelecs als tijd op basis van prijs en kwaliteit. Een prijs van €5.999,- is aan de lage kant als je de Scott Silence eRide vergelijkt met andere speed pedelecs met een dusdanige actieradius.

Doordat de modellen nog relatief nieuw zijn, kan het zijn dat de prijs omhoog gaat naarmate de fiets populairder wordt. Dit zien wij vaker gebeuren bij fabrikanten.  

Uitkomst van deze test

Het zou onterecht zijn om één model aan te wijzen als de winnaar van de Scott E Bike test. Ze verschillen namelijk erg weinig van elkaar.

Het zijn beide kwalitatief zeer goede speed pedelecs en doen zeker niet onder voor de duurdere merken. De vraag is of je een hogere prijs over hebt voor een langere actieradius.

Na op één dag 140 km afgelegd te hebben op de Scott Silence eRide 10, is ons antwoord op die vraag ‘ja’. Wat een fantastische ervaring!

Eindoordeel review

Ons twee-mans sterke testpanel kwam vermoeid maar vol enthousiasme terug op kantoor. Na deze lange rit waren ze het beide vol lof over de Scott speed pedelec.

Het enige puntje van kritiek was he gewicht van de fietsen. Doordat deze iets zwaarder is dan veel andere pedelecs, is het even wennen voordat je de bike onder controle hebt.

Als je dit punt eenmaal hebt bereikt, zijn het zeer comfortabele fietsen en hun prijs meer dan waard. De Scott Silence eRide heeft deze hoge review score dan ook meer dan verdiend! 

Beste dealGerelateerde artikelen