Stromer ST3 Sport Review: technische vernuft​ onder de speed pedelecs

Redactie
2 feb 2021


In deze Stromer ST3 Sport review testen wij de prestaties van de ST3 Sport 814Wh (uitbreiding naar 983Wh mogelijk). We verwachten er veel van. De ST3 wordt namelijk gezien als één van beste series van het Zwitserse merk en daar hangt een prijskaartje aan.

Voor de Stromer ST3 Sport betaal je namelijk €6.999,-. Benieuwd of dit model de hoge verwachtingen waar maakt? Lees dan verder!

De speed pedelec van Stromer

Wij hadden het genoegen om de high performers onder de speed pedelecs te testen. Want zo wordt de Stromer ST3 genoemd!

Het is de op één na duurste speed pedelec die het merk op de markt heeft gebracht. Op het eerste oog verbaast ons dat niets. De fiets is namelijk standaard uitgerust met een zware 814Wh accu en een spectaculaire display verwerkt in het frame.

Stromer adverteert dat deze batterij een actieradius van 180 km heeft. Dit is voor ons voldoende reden om die bewering eens flink op de proef te stellen.

Onze ervaring met de Stromer ST3

Om te kunnen testen of de accu echt 180 kilometer mee gaat zonder hem op te laden, hebben wij de Stromer ST3 flink op de proef gesteld. We hebben de ST3 in alle ondersteuningsstanden getest. Alleen zo komen we het dichts bij de waarheid.  

Stromer ST3 1000Wh 45km

De ST3 wordt beschouwd als het pareltje onder de Stromers. Je voelt meteen dat het geen gewone speed pedelec is. Hij ligt stabiel op de weg en heeft een comfortabele zithouding.

Zonder enige moeite snijd hij door de wind en behaald met gemak de 45 km per uur. Met de wind in onze rug en het nodige trappen, is zelfs de 48 km/u aangetikt.

Een onvoorstelbaar gevoel waar een liefhebber geen genoeg van kan krijgen! De kracht van de Stromer ST3 is onvoorstelbaar.

Beste deal

meerdere accu-opties


Gratis thuisbezorgd (NL & BE) Gratis eerste servicebeurt Gratis vervangende e-bikeSpecificaties Stromer ST3 Sport

Stromer ST3 SportSpecificaties
Prijs?€6.999,-
Powerboost?Ja
Netto gewicht (kg)26 kg
Laadtijd6 – 10 uur
Capaciteit accu814 Wh | 983 Wh
MotorpositieAchterwiel
Kracht (Nm)44 Nm
Gemiddelde actieradius70 – 100 km
MotorgeluidFluisterstil
GeslachtHeer & damesmodel beschikbaar
ZithoudingSportief
Uitneembare accu?Ja
Aantal versnellingen11
Type versnellingenDerailleur
FrameAluminium
RemsysteemHydraulische schijfrem
Maximale snelheid48 km
Bagagedrager?Ja
MotortechniekSYNO Drive II

Dit krijg je geleverd

Als je een speed pedelec in deze prijsklasse koopt, krijg je niet zomaar iets. In de levering zit:

  1. Een speed pedelec met de kwaliteit van een Zwitsers zakmes
  2. Optie tot registratie kenteken en helm t.w.v. 238,95
  3. Gratis thuis bezorgd
  4. Optie om oude e-bike in te ruilen
  5. Een eerste servicebeurt (gratis)
  6. Een ruim 5 kg zware 814 Wh 983 Wh accu
  7. Gratis retourneren
  8. Instructiehandleiding met alle informatie & regels
  9. Twee jaar garantie (3 jaar op het frame)

Gratis proefrit op locatie!

Wil je toch liever eerst zelf de Stromer ST3 Sport ervaren? Plan dan nu geheel vrijblijvend een proefrit op locatie in! De fietsendealer levert de fiets thuis of op het werk af en voorziet je van alle informatie die je nodig hebt. Je stapt als een echte expert weer van de fiets en bent nergens toe verplicht. Een ideale service wat ons betreft!

Technische snufjes van de Stromer ST3 Sport

De Stromer ST3 Sport is voorzien van veel technisch vernuft. Het touchscreen werkt spectaculair goed. Het doet niet onder voor je smartphone.

Je ziet hoe laat het is, hoeveel km je hebt afgelegd, hoelang de batterij nog mee gaat en natuurlijk de snelheid. Daarnaast heeft de Stromer ST3 op het midden van het stuur een handig kliksysteem voor je telefoon.

Je klikt je mobiel gemakkelijk en stevig vast. Zo hoeft je niet diep naar beneden te kijken om de informatie op je display te lezen. Wel zo veilig als je 45 km per uur gaat!  

De App van Stromer

De ST3 is gekoppeld aan de Stromer App en dat heeft voordelen. Je ziet niet alleen waar alle Stromer servicepunten zich bevinden, je weet ook ten aller tijde waar je fiets zich bevind.

De ST3 heeft namelijk een ingebouwde simkaart. In het geval van diefstal kun je via de App je fiets op de meter nauwkeurig lokaliseren.

Ook kan je met de App op je smartphone o.a. de instellingen aanpassen en de anti-diefstalfunctie inschakelen. Wil je hem er weer vanaf halen? Geen probleem! Dat gaat gemakkelijk via het keyless bluetooth locking systeem.
Stromer st3 display

Wat is Stromer ST3 Sport top speed?

Met de Stromer ST3 fietsen is een unieke ervaring. Zelfs met hevige tegenwind, behaald de fiets zonder enig probleem de 45 km per uur. Op meerdere stukken tijdens onze proefrit is zelfs de 48 km aangetikt.

Een onvergetelijke ervaring! Ondanks deze hoge snelheid heb je geen moment het idee dat je zo snel gaat. Het voelt natuurlijk aan. Je kunt het vergelijken met een krachtige BMW. Voor je het weet rij je te hard!   

De actieradius van de ST3

Het display in het frame voorziet je van alle informatie die je nodig hebt. Zo zie je per modus hoeveel kilometer je nog af kunt leggen, voordat de batterij leeg is.

De droom dat de actieradius 180 km is, hebben we al een tijdje laten varen. Dit is namelijk alleen het geval wanneer je in de laagste ondersteuningsmodus fietst bij perfecte weersomstandigheden. In deze stand haal je slechts een snelheid van rond de 25 km/u en dat is niet wat je wilt. Dan kies je eerder voor een normale e-bike.

Fiets je alles in stand 2, dan gaat de accu zo’n 100 km mee. In de maximale (3) ondersteuning hebben wij een actieradius van 80 km gehaald. Geen slecht resultaat!

Tip! Verkijk je niet op de beloofde actieradius, maar wees bewust van de verschillende standen.

Stromer ST3 Accu uitbreiden

Is een actieradius van 80 km niet voldoende? Geen probleem! Je slechts €350,- breid je de accu uit naar maar liefst 983 Wh. Een ideale optie voor mensen die lange afstanden afleggen!

Gemiddelde actieradius + prijs

Accu capaciteitGemiddelde actieradiusLaadtijdPrijs
814 Wh80 km6 uur tot 8 uur€6.999,-
983 Wh100 km8 uur tot 10 uur€7.330,-

De Motor

Is er dan helemaal niks negatiefs te zeggen of de Stromer ST3? Ja! De fiets is voorzien van een SYNO Drive II achterwiel motor met een kracht van 44 Nm.

Hierdoor komt de ST3 iets minder snel op gang dan we van Stromer gewend zijn. Het verschil is klein, maar toch verwacht je voor deze prijs dat ook dit perfect is. 

Stromer st3 motor

De accu

De Stromer ST3 Sport is standaard voorzien van een 814 Wh accu. Je kunt de ST3 ook uitbreiden naar een accu capaciteit van 983Wh. Dit is de zwaarste accu die Stromer levert. De 5 kilo zware batterij is uitneembaar en dus zowel thuis als op kantoor gemakkelijk op te laden.

Met een klik op het touchscreen, opent het frame en kun je de accu uit nemen. Heb je hem helemaal leeg gereden? Geen paniek! Binnen slechts 6 tot 8 uur is hij weer volledig opgeladen. Niet gek voor een accu met zo’n vermogen!

Eindoordeel Stromer ST1 Sport review

Mey de Stromer ST3 Sport haal je gemakkelijk een hoge snelheid en vlieg je geruisloos over de weg. Dit geeft een adrenaline kick waardoor het na een rit van 70 kilometer even bijkomen is. Het is wat ons betreft dan ook een ideale speed pedelec voor de lange afstanden en heeft een terechte plek bemachtigd in onze top 10.

In modus 2 haal je een snelheid van 35 km/u en ben je zonder overbodige inspanning op plek van bestemming. In deze modus gaat de accu zo’n 120 km mee en dat is flink wat.

Is het de prijs een van €6.999,- waard? Als je een liefhebber van techniek bent en een fiets zoekt die van alle gemakken voorzien is, dan zeker. Je krijgt er pure luxe en comfort voor terug!

Beste deal

meerdere accu-opties


Gratis thuisbezorgd (NL & BE) Gratis eerste servicebeurt Gratis vervangende e-bike

Gerelateerde artikelen