Klever speed pedelec: alle modellen op een rij

Redactie
20 december 2021


Je ziet ze meer en meer op de Nederlandse weg voorbijkomen: de Klever speed pedelec. Het merk gelooft duidelijk in een fossielvrije manier van reizen en heeft momenteel maar liefst acht verschillende 45 km/u-modellen in het assortiment.

Welke specificaties de verschillende fietsen hebben en welk prijskaartje daar aan hangt, lees je hier. Wij zetten de belangrijkste informatie voor je op een rij. Zo weet je welk model het beste bij jouw wensen aansluit.

Klever Mobility series

De speed pedelecs van Klever zijn onder te verdelen in twee verschillende series. De B en X-serie. De Klever X-Speed is de bekendste variant, maar ook de B-Speed is met een opmars bezig. De zithouding is het meest opvallende verschil tussen de twee series. De fietsen uit de X-Serie zijn sportief gebouwd en de B-Serie is meer gericht op comfort.

Alle Klever speed pedelecs op een rij 

Dit zijn alle beschikbare Klever speed pedelecs:

Klever X-Serie modellenKlever B-serie modellen
Klever X-SpeedKlever B-Speed
Klever X-Speed AlphaKlever B-Speed Plus
Klever X-Speed Original
Klever X-Speed PureKlever Y Muse 25 (nieuw)
Klever X-Speed Pinion

Klever e bikes: de verschillen

Hieronder vind je de belangrijkste verschillen per e bike van Klever:

ModelAandrijvingStandaardaccuWielmaatPrijs
Klever X-Speed OriginalKetting850 Wh27.5 inch€4.649,-
Klever X-Speed PureKetting850 Wh27.5 inch€4.999,-
Klever B-SpeedKetting570 Wh24 inch€4.999,-
Klever B-Speed PlusKetting570 Wh24 inch€4.999,-
Klever X-SpeedKetting850 Wh27.5 inch€5.649,-
Klever X-PinionRiem850 Wh27.5 inch€6.849,-
Klever X-Speed AlphaRiem1.200 Wh27.5 inch€8.599,-

De verschillen tussen de X-Speed en de X-Speed Original en Pure zijn minimaal. Alle drie de modellen worden aangedreven door een ketting en geleverd met een standaardaccu van 850 Wh. Beide B-series worden geleverd met een standaardaccu van 570 Wh.

De zithouding is wat de twee modellen van elkaar onderscheidt. Bij de X-Serie zit het zadel op gelijke hoogte van het stuur. Hierdoor neem je vanzelf een sportieve houding aan. Bij de B-Serie zit het zadel lager dan het stuur, waardoor je meer comfort hebt; ideaal voor lange afstanden zonder al te veel bochten.

Daarnaast zijn alle Klever speed pedelecs voorzien van een geveerde voorvork. Een duur onderdeel, wat lang niet bij ieder merk standaard is inbegrepen.

Klever Y Muse 25 (nieuw)

Het merk blijft zich doorontwikkelen en brengt een nieuwe 25 km/u fiets op de markt: de Klever Y Muse 25. Later dit jaar verwachten we de 45 km/u speed pedelec variant. We houden je op de hoogte als we de fiets getest hebben!

Als we kijken naar de Muse 25, verwachten we ook de Muse 45 lijkt op de B-Speed serie maar dan met grotere banden. Verder heeft het model nagenoeg dezelfde eigenschappen, alleen springt hij nog meer in het oog door zijn strakke design. Het is daarmee de ideale urban bike om boodschappen te doen of je kinderen van school te halen.

Populairste Klever fietsen op een rij

Dit zijn de meest verkochte speed pedelecs die het merk Klever aanbiedt:

Klever X-Speed

De Klever X-Speed wordt geleverd met een standaardaccu van 850 Wh. Voor €450,- extra is de capaciteit uit te breiden naar maar liefst 1.200 Wh. Daarmee haal je een gemiddelde actieradius van zo’n 110 km. Dit is wat ons betreft een groot voordeel in vergelijking met andere merken. Voor slechts €6.500 euro bezit je een speed pedelec met de grootst mogelijke accu-capaciteit. De X-Speed weegt 30,2 kg, wordt aangedreven door een ketting en is standaard voorzien van een geveerde voorvork. Het motorvermogen van de X-Speed is 600 Watt. Ook dit is hoog in vergelijking met andere merken in dezelfde prijsklasse.

Klever x speed

Klever B-Speed

De B-Speed serie wordt geleverd met een standaard capaciteit van 570 Wh. Hiermee behaal je een gemiddelde actieradius van zo’n 40 km. Voor €350,- breid je deze uit naar 850 Wh en voor + €800,- naar 1.200 Wh. Met deze laatste uitbreiding rij je gemakkelijk 110 km zonder de accu op te laden. De Klever B-Speed heeft twee 24 inch banden en is verkrijgbaar in de kleuren Graphite Grey matt en Dolphin Blue matt. De B-Speed is een opvallende verschijning met veel comfort! Daarnaast is het model voorzien van krachtige Magura MT5 (voor) & MT4 (achter), hydraulische schijfremmen.


Klever X-Speed Pinion

De Klever X-Speed is ook in een Pinion uitvoering te verkrijgen. Het speciale aan deze fiets is het Pinion C1.12 versnellingssysteem. Dit is de lichtere variant van de standaard C-line. Je vindt hierdoor nog gemakkelijker de juiste trapfrequentie, doordat de stapjes tussen de versnellingen nog kleiner zijn. Verder weegt de Klever X-Speed Pinion 33,2 kg en is hij uitgerust met een standaard 850 Wh accu. Daarmee leg je gemiddeld zo’n 70 km af zonder op te hoeven laden. Is dit niet voldoende? Dan kun je de capaciteit gemakkelijk opschroeven naar 1.200 Wh voor slechts€450,- extra.

klever-x-speed-pinion

Klever X-Speed Alpha

De X-Speed Alpha is het vlaggenschip van het merk Klever. Voor een prijs van€8.599,- krijg je een speed pedelec met een 1.200 Wh accu en een Pinion versnellingssysteem. De Alpha is als enige uit de serie uitgerust met een zware 800 Watt motor met een 54 Nm sterke koppeling. Daarnaast is de fiets als eerste speed pedelec uitgerust met richtingaanwijzers. De Alpha is de enige speed pedelec met dit onderdeel. Wat ons betreft een aanrader voor andere modellen, omdat het de veiligheid in het drukke verkeer aanzienlijk vergroot. Benieuwd naar meer foto’s? Bekijk onze Klever X-Speed review.

Klever x speed alpha

Klever motoren

Alle speed pedelecs van het merk zijn voorzien van krachtige Klever BIACTRON motoren. Op een model na, hebben alle fietsen een 600 Watt motor met een 49 Nm koppeling.

Alleen de X-Speed Alpha is voorzien van een iets krachtiger 800 Watt motor en met een 54 Nm koppeling. Hierdoor fiets je net iets sneller weg uit stilstand en kost het minder moeite om een stijle helling op te komen.

Klever accu

De accu is misschien wel het meest opvallende onderdeel van de Klever speed pedelecs. Alle accu’s hebben namelijk een vierkante vorm en zijn subtiel tussen beide frame-stangen weggewerkt. Het voordeel van de accu is zijn hoge mate van functionaliteit.

De accu is voorzien van een handige hendel, die je er gemakkelijk op- en af-schuift. Het heeft wat weg van een klein koffertje of aktetas. Op kantoor zal het niemand opvallen dat je met een accu binnen komt wandelen!

Goed beveiligd

De speed pedelecs van Klever zijn goed beveiligd tegen diefstal. Zo zijn alle modellen voorzien van een systeem, dat de motor blokkeert. Met de speciaal ontworpen E-Key schakel je eenvoudig de elektronische vergrendeling in.

Wanneer deze is ingeschakeld en iemand zit aan je fiets te rommelen, gaat het alarm af en blokkeert het systeem de motor. Een dief rolt je fiets hierdoor niet zomaar weg.

> De Klever X-Speed is opgenomen in onze top 10 beste speed pedelecs 2021!

Voor- en nadelen Klever speed pedelecs

Voordelen X-SerieVoordelen B-Serie
Accu-capaciteitComfort
Geveerde voorvorkGeveerde voorvork
Accu-upgradePrijs
Pinion optieStabiliteit
Nadelen X-SerieNadelen B-Serie
Lage motorkoppelingDesign
GewichtKleine banden