Klever speed pedelec: modellen & verschillen

Redactie
20 december 2021


Je ziet ze meer en meer op de Nederlandse weg voorbijkomen: de Klever speed pedelec. Het merk gelooft duidelijk in een fossielvrije manier van reizen en heeft momenteel maar liefst acht verschillende 45 km/u-modellen in het assortiment.

Welke specificaties de verschillende fietsen hebben en welk prijskaartje daar aan hangt, lees je hier. Wij zetten de belangrijkste informatie voor je op een rij. Zo weet je welk model het beste bij jouw wensen aansluit.

Klever Mobility series

De speed pedelecs van Klever zijn onder te verdelen in twee verschillende series. De B en X-serie. De Klever X-Speed is de bekendste variant, maar ook de B-Speed is met een opmars bezig, net zoals de nieuwste aanwinst; de Y-Muse. De zithouding is het meest opvallende verschil tussen de twee series. De fietsen uit de X-Serie zijn sportief gebouwd en de B-en Y Serie is meer gericht op comfort. In april 2022 komt de Klever N uit. Een goedkopere variant van de X-Speed maar met een 1.200 Wh accu. We kunnen niet wachten!

Alle Klever speed pedelecs modellen 

Dit zijn alle beschikbare Klever speed pedelec modellen:

Klever X-SerieKlever B-SerieKlever Y-Serie
Klever X-SpeedKlever B-SpeedKlever Y Muse 25
Klever X-Speed AlphaKlever B-Speed PlusKlever Y Muse 45
Klever X-Speed OriginalKlever N
Klever X-Speed Pure
Klever X-Speed Pinion

Klever e bikes: de verschillen

Hieronder vind je de belangrijkste verschillen per e bike van Klever:

ModellenAandrijvingAccuWielmaatPrijs
Klever N ROGUE 45Ketting850 Wh27.5 inch€4.549,-
Klever X-Speed OriginalKetting850 Wh27.5 inch€4.649,-
Klever X-Speed PureKetting850 Wh27.5 inch€4.999,-
Klever B-SpeedKetting570 Wh24 inch€4.999,-
Klever B-Speed PlusKetting570 Wh24 inch€4.999,-
Klever Y-Muse 45Ketting850Wh27.5 inch€5.299,-
Klever X-SpeedKetting850 Wh27.5 inch€5.649,-
Klever X-PinionRiem850 Wh27.5 inch€6.849,-
Klever X-Speed AlphaRiem1.200 Wh27.5 inch€8.599,-

Plan proefrit in voor ieder gewenst model

Wil je graag één van de Klever modellen zelf ervaren? Plan dan geheel gratis een proefrit in bij een dealer bij jou in de buurt.

De verschillen tussen de X-Speed en de X-Speed Original en Pure zijn minimaal. Alle drie de modellen worden aangedreven door een ketting en geleverd met een standaardaccu van 850 Wh. Beide B-series worden geleverd met een standaardaccu van 570 Wh.

De zithouding is wat de twee modellen van elkaar onderscheidt. Bij de X-Serie zit het zadel op gelijke hoogte van het stuur. Hierdoor neem je vanzelf een sportieve houding aan. Bij de B-Serie zit het zadel lager dan het stuur, waardoor je meer comfort hebt; ideaal voor lange afstanden zonder al te veel bochten.

Daarnaast zijn alle Klever speed pedelecs voorzien van een geveerde voorvork. Een duur onderdeel, wat lang niet bij ieder merk standaard is inbegrepen.

Klever Y Muse 45 (nieuw)

Het merk blijft zich doorontwikkelen en brengt in maart 2022 een nieuwe 45 km/u fiets op de markt: de Klever Y Muse 45. Hun negende speed model en een variant op de eerder uitgebrachte Y Muse 25 km/u.

Als we kijken naar de Muse 25, verwachten we ook de Muse 45 lijkt op de B-Speed serie maar dan met grotere banden. Verder heeft het model nagenoeg dezelfde eigenschappen, alleen springt hij nog meer in het oog door zijn strakke design. Het is daarmee de ideale urban bike om boodschappen te doen of je kinderen van school te halen.

Populairste Klever fietsen op een rij

Dit zijn de meest verkochte speed pedelecs die het merk Klever aanbiedt:

Klever X-Speed

De Klever X-Speed wordt geleverd met een standaardaccu van 850 Wh. Voor €450,- extra is de capaciteit uit te breiden naar maar liefst 1.200 Wh. Daarmee haal je een gemiddelde actieradius van zo’n 110 km. Dit is wat ons betreft een groot voordeel in vergelijking met andere merken. Voor slechts €6.500 euro bezit je een speed pedelec met de grootst mogelijke accu-capaciteit. De X-Speed weegt 30,2 kg, wordt aangedreven door een ketting en is standaard voorzien van een geveerde voorvork. Het motorvermogen van de X-Speed is 600 Watt. Benieuwd naar de testresultaten? Bekijk hier onze Klever X-Speed review.

Klever x speed

Klever B-Speed

De B-Speed serie wordt geleverd met een standaard capaciteit van 570 Wh. Hiermee behaal je een gemiddelde actieradius van zo’n 40 km. Voor €350,- breid je deze uit naar 850 Wh en voor + €800,- naar 1.200 Wh. Met deze laatste uitbreiding rij je gemakkelijk 110 km zonder de accu op te laden. De Klever B-Speed heeft twee 24 inch banden en is verkrijgbaar in de kleuren Graphite Grey matt en Dolphin Blue matt. De B-Speed is een opvallende verschijning met veel comfort! Daarnaast is het model voorzien van krachtige Magura MT5 (voor) & MT4 (achter), hydraulische schijfremmen.


Klever X-Speed Pinion

De Klever X-Speed is ook in een Pinion uitvoering te verkrijgen. Het speciale aan deze fiets is het Pinion C1.12 versnellingssysteem. Dit is de lichtere variant van de standaard C-line. Je vindt hierdoor nog gemakkelijker de juiste trapfrequentie, doordat de stapjes tussen de versnellingen nog kleiner zijn. Verder weegt de Klever X-Speed Pinion 33,2 kg en is hij uitgerust met een standaard 850 Wh accu. Daarmee leg je gemiddeld zo’n 70 km af zonder op te hoeven laden. Is dit niet voldoende? Dan kun je de capaciteit gemakkelijk opschroeven naar 1.200 Wh voor slechts€450,- extra.

klever-x-speed-pinion

Klever X-Speed Alpha

De X-Speed Alpha is het vlaggenschip van het merk Klever. Voor een prijs van€8.599,- krijg je een speed pedelec met een 1.200 Wh accu en een Pinion versnellingssysteem. De Alpha is als enige uit de serie uitgerust met een zware 800 Watt motor met een 54 Nm sterke koppeling. Daarnaast is de fiets als eerste speed pedelec uitgerust met richtingaanwijzers. De Alpha is de enige speed pedelec met dit onderdeel. Wat ons betreft een aanrader voor andere modellen, omdat het de veiligheid in het drukke verkeer aanzienlijk vergroot. Benieuwd naar meer foto’s? Bekijk onze Klever X-Speed review.

Klever x speed alpha

Klever Y Muse 45 2022

De Klever Y Muse 45 is het nieuwste model van het merk Klever. Voor een prijs van€5.299,- krijg je een comfortabele speed pedelec met een 850 Wh accu uitgerust met de modernste techniek. Zo voorkom je diefstal door een ingebouwde key-lock die de motor blokkeert wanneer iemand de fiets probeert weg te slepen. De Klever Y Muse 45 is uitgerust met een zware 600 Watt achtermotor met een 49 Nm sterke koppeling. Wat ons betreft een aanrader voor andere modellen, omdat het de perfecte mix is tussen comfort en kracht. Benieuwd naar meer foto’s en de uitkomst van onze uitgebreide testrit? Bekijk onze Klever Y Muse 45 review.


Klever N ROGUE 45

Samen met de Y Muse is N ROGUE 45 de nieuwste aanwinst in de speed pedelec collectie van Klever. Met een prijs van slechts €4.549,- en is daarmee een geduchte concurrent voor de gevestigde orde. Hij is standaard voorzien van een 850 Wh accu en wordt ondersteund door een 600 Watt achtermotor. De Klever N ROGUE 45 heeft een kettingaandrijving en heeft zowel een rotatie- als kracht sensor. Daarmee voelt de trapbeweging natuurlijk aan zoals het bij een fiets hoort zijn. Benieuwd naar onze uitgebreide testresultaten? Je hier onze Klever N ROGUE 45 review.

Klever motoren

Alle speed pedelecs van het merk zijn voorzien van krachtige Klever BIACTRO motoren. Uniek is dat ze allemaal van achteren worden aangedreven. Dit zie je enkel bij Stromer modellen. Wanneer je het verschil hebt gevoeld, wil je nooit meer anders! Op een model na, hebben alle fietsen een 600 Watt motor met een 49 Nm koppeling.

Alleen de X-Speed Alpha is voorzien van een iets krachtiger 800 Watt motor en met een 54 Nm koppeling. Hierdoor fiets je net iets sneller weg uit stilstand en kost het minder moeite om een stijle helling op te komen.

Klever accu

De accu is misschien wel het meest opvallende onderdeel van de Klever speed pedelecs. Alle accu’s hebben namelijk een vierkante vorm en zijn subtiel tussen beide frame-stangen weggewerkt. Het voordeel van de accu is zijn hoge mate van functionaliteit.

De accu is voorzien van een handige hendel, die je er gemakkelijk op- en af-schuift. Het heeft wat weg van een klein koffertje of aktetas. Op kantoor zal het niemand opvallen dat je met een accu binnen komt wandelen!

Goed beveiligd

De speed pedelecs van Klever zijn goed beveiligd tegen diefstal. Zo zijn alle modellen voorzien van een systeem, dat de motor blokkeert. Met de speciaal ontworpen E-Key schakel je eenvoudig de elektronische vergrendeling in.

Wanneer deze is ingeschakeld en iemand zit aan je fiets te rommelen, gaat het alarm af en blokkeert het systeem de motor. Een dief rolt je fiets hierdoor niet zomaar weg.

> De Klever X-Speed is opgenomen in onze top 10 beste speed pedelecs 2021!

Voor- en nadelen Klever speed pedelecs

Voordelen X-SerieVoordelen B-SerieVoordelen Y-Serie
Accu-capaciteitComfortComfort
Geveerde voorvorkGeveerde voorvorkGeveerde voorvork
Accu-upgradePrijsAccu capaciteit
Pinion optieStabiliteitWielformaat
AchtermotorAchtermotorAchtermotor
Gemak uitnemen accuGemak uitnemen accuKracht- en rotatiesensor
Nadelen X-SerieNadelen B-SerieNadelen Y Muse
Lage motorkoppelingDesignGeen riemaandrijving
GewichtKleine bandenOpen kettingkas
Open kettingkasStandaard 570 Wh accuGeen geveerde zadelpen
Prijs riemaandrijvingKettingaandrijvingKettingaandrijving

Plan een gratis proefrit bij een dealer in de buurt

Banner-Klever-Y-Muse-45-2022