Klever N ROGUE 45 product review 2022

Nadat Klever in maart 2022 de Y Muse 45 op de markt bracht, wordt nu alweer het nieuwste model gepresenteerd; de Klever N ROGUE 45. Wij hadden het genoegen om als eerste deze speed pedelec te testen. Benieuwd? Lees dan deze uitgebreide review.

Auteur Joran Boermeester

Eigenaar & ebike expert

Joran Boermeester

28 maart 2022 > 11 min lezen

Foto: Klever N ROGUE 45 2022

Klever speed pedelecs

De oorsprong van het merk Klever ligt in Taiwan. Hier is het moederbedrijf Kymco gevestigd, wel bekend van haar scooter.s Wat veel mensen niet weten is dat Taiwan nummer #1 is wat betreft het produceren van chips. Niet onbelangrijk voor de techniek van een speed pedelec!

Ondanks dat de productie in het verre Oosten plaatsvinden, kun je er zeker van zijn dat de Klever speedbikes niet onderdoen voor Europees gefabriceerde fietsen.

De Klever N ROGUE 45 2022

De N ROGUE 45 doet het meest denken aan de Klever X-Speed serie. De grootste aanpassing zit in de opbouw van het frame. Hierdoor krijgt de N ROGUE een iets minder spectaculair uiterlijk.

Klever lijkt hiermee een doelgroep aan te willen spreken die voor een basic design gaat i.p.v. opvallende kleuren en vormen. Benieuwd naar de andere verschillen tussen de N ROGUE en de X-Speed? Je leest het hier.

Klever N ROGUE VS X-Speed

Hieronder de belangrijkste verschillen in specificaties tussen de Klever N ROGUE 45 en de X-Speed 2021.

Klever N ROGUE 2022


Leverbaar:April 2022
Prijs:€4.549,-
Display:2.8 Display
Zithouding:Sportief/comfort
Gewicht:27 kg
Accu:1200 Wh
Accu upgrade:N.v.t
Koplamp:Klever 1359/730
Remschijven:Klever Hydraulic
Versnelling:Microshift XLE 10 Speed

Klever X-Speed 2021


Leverbaar:Nu
Prijs:€5.999,-
Display:2C Display
Zithouding:Sportief
Gewicht:28 kg
Accu:850 Wh
Accu upgrade:1200 Wh
Koplamp:Supernova M99 Mini
Riemschijven:Mugura MT4E
Versnelling:Shimano SLX 10

Grootste verschillen

De Klever N ROGUE is maar liefst €1.450,- goedkoper dan de X-Speed. Hiermee geeft Klever een duidelijk signaal af. Ze willen de speed pedelec voor een breder publiek toegankelijk maken. En dit zonder te besparen op de onderdelen.

Je krijgt voor slechts €4.549,- een fiets met 850 Wh aan accu-capaciteit en voor €4.999,- maar liefst 1.200 Wh. Dit is verreweg het hoogste Wh vermogen wat er voor deze prijs op de markt verkrijgbaar is.

De testrit

Wij zijn met de Klever N ROGUE 45 een heerlijk stuk gaan fietsen door het prachtige landschap van Bunnik in de provincie Utrecht. Zoals we van Klever gewend zijn, wordt ook dit model met een enorme kracht vooruit geduwd door de achterpositie van de motoraandrijving. Dit gevoel is vergelijkbaar met de Stromer modellen.

Comfortabele zithouding

Een belangrijk verschil met de X-Speed serie of Stromer ST fietsen, is de zithouding. In tegenstelling tot deze modellen, zit je op de N ROGUE 45 iets comfortabeler. Dit komt doordat het stuur op gelijk hoogte met het zadel is afgesteld. Smaken verschillen, maar wij ervaren dit als prettig wanneer je iedere dag lange afstanden aflegt.

Motor N ROGUE 45

Net zoals ieder Klever model is ook de N ROGUE 45 voorzien van een Biactron 2.0 achtermotor. Deze heeft een koppeling van 49 Nm en een vermogen van 600 Watt. Doordat de aandrijving vanuit achter komt, lijkt de ondersteuning vele male krachtiger dan bijvoorbeeld een middenmotor van 800 Watt. Ook trekt de fiets hierdoor sneller op.

Foto: Achterwiel motor Klever N ROGUE 45

Rotatie- en krachtsensor

Klever maakt altijd gebruik van een dual sensor techniek. Ook op de N ROGUE 45 zit zowel een rotatie- als krachtsensor. Hierdoor gaat de ondersteuning vloeiend zonder dat je met een enkele trap vooruit schiet. Op een Klever speed pedelec moet je altijd blijven werken. Dit geeft een natuurlijk gevoel.

1.200 Wh accu

De Klever N ROGUE 45 is standaard voorzien van een 850 Wh accu. Voor €450,- extra breid je dit uit naar 1.200 Wh. Dit is voor een prijs onder de €5.000,- euro uniek. Hieronder de vergelijking met een Stromer ST1 met verschillende accu opties.

ModelAccuPrijs
Stromer ST1500 Wh4.628,-
Stromer ST1983 Wh5.728,
Klever N ROGUE 451.200 Wh4.999,-
Verschil:217 Wh€ 1.179,-

Koplamp

Net zoals de Klever Y Muse is ook de N ROGUE 45 voorzien van een enorm krachtige 1350/730 koplamp. Schijn je met groot licht? Dan geeft de koplamp een vermogen van 1350 Watt. Met de gewone stand is dat 730 Watt.

Dit is krachtiger dan bijvoorbeeld de modellen uit de X-Speed serie. Nog een voordeel van deze lampen is dat ze een knipperlicht functie hebben. Ideaal om andere weggebruikers te laten weten dat je eraan komt.

Topsnelheid Klever N ROGUE 45

Ook de N ROGUE hebben we op de proef gesteld en een topsnelheid van 47.3 Km per uur behaald. Ruim één kilometer minder snel dan de Y Muse 45 maar nog steeds een mooi resultaat. We hebben bij de N ROGUE het idee dat je iets harder door moet trappen om de topsnelheid te halen. Daarentegen geeft de achtermotor geeft meer kracht mee dan een midden- of voorwielaandrijving van veel andere speed pedelecs.

Klever N ROGUE 45 Display

Met de 2.8 Display zie bovenaan de standen bedien je met de middelste knop de verschillende gegevens zoals de verbrande calorieën, de totale afstand, de afgelegde kilometers van vandaag en het aantal pedaal omwentelingen per minuut (cadence).

Ondersteuning N ROGUE 45

Net zoals de andere modellen die in 2022 zijn uitgebracht, heeft ook de N ROGUE vier verschillende ondersteuningsmogelijkheden. De N, Eco, Tour en Max. Opvallende is dat je in de tour stand dezelfde topsnelheid haalt als in stand Max. Om energie te besparen kun je dus beter fietsen in de Tour.

Motor-lock

Ook de Klever N ROGUE 45 zet je op slot met een handige motorlock. Steek de sleutel in de poort onderaan de display, selecteer de motor-lock en trek de sleutel eruit.

Geveerde voorvork

Alle Klever modellen zijn standaard voorzien van een geveerde voorvork. Gemiddeld ben je zo’n €450,- euro extra kwijt als je dit wilt toevoegen aan een Stromer.

Een nadeel van de N ROGUE is dat je de voorvork niet uit kunt schakelen door hem vast te draaien. Fietsliefhebbers die puur voor snelheid gaan, kiezen vaak voor een speed pedelec zonder geveerde voorvork. Door de extra weerstand, verlies je iets wat snelheid.

Maximale belasting N ROGUE 45

Uniek met ieder ander model op de markt is de belasting die de N ROGUE 45 kan hebben. In totaal kan dit model een gewicht van maar lieft 150 kg dragen. Hierdoor worden de onderdelen minder belast en gaan ze langer mee. Je hebt er dan ook minder onderhoud aan. Hiermee is hij geschikt voor de grotere zwaardere mannen.

Technische specificaties Klever N ROGUE 45

Hieronder de belangrijkste technische specificatie van de Klever N ROGUE 45 uit 2022.

Klever Y Muse 45 Specificaties
Accu capaciteit850 Wh – 1.200 Wh
Gewicht zonder accu24 kg
Gewicht met accu27 kg
Laadtijd8 tot 12 uur
Wielformaat27,5 inch
BandenSchwalbe Super Moto X
Motorvermogen600 Watt
MotorpositieAchterwiel
Koppeling motor49 Nm
Versnelling derailleurMicroshift XLE 10 Speed
Max belasting achterdrager25 kg
Max belasting op de fiets150 kg
Laden in fiets mogelijk?Ja
BeveiligingsfunctiesMotor-Lock, Immobiliser
RemsysteemHydraulische schijfrem

Voor- en nadelen Klever N ROGUE 45

VoordelenNadelen
+ Prijs– Geen riemaandrijving
+ Accu-uitbreiding naar 1.200 Wh– Middelste framebuis
+ Kracht- en rotatiesensor– Geen standaard zadelpen
+ Achtermotor– Open kettingkas
+ Standaard geveerde voorvork– Niet kunnen uitdraaien voorvork
+ Hoogstaande techniek
+ Comfortabele zithouding
+ Stabiliteit door dikke banden
+ Gemak uitnemen accu
+ Levensduur onderdelen

Eindoordeel Klever N ROGUE 45 Review

De Klever N ROGUE 45 is een echte prijsvechter. Door zijn uniek lage prijs is het een geduchte concurrent voor zowel de X-Speed als vele Stromer modellen. De fiets heeft een hoogstaande techniek en is standaard voorzien van dure onderdelen zoals een achtermotor, geveerde voorvork en een 850 Wh accu.

De Klever N ROGUE 45 is daarmee de perfecte mix tussen een sportieve speed pedelec en eentje voor in de stad. Klever speelt hiermee in op de fietsliefhebber die comfort en snelheid wilt maar ook waarde hecht aan de basic design zonder al te veel toeters en bellen.

Het rijcomfort gecombineerd met de goedkope uitbreid mogelijkheid naar een 1.200 Wh accu, zorgt ervoor dat de N ROGUE 45 een plek in onze top 10 beste speed pedelecs heeft verdient. Door dit model wordt een zware 45 km/u fiets toegankelijk voor een breed publiek. Iets wat wij natuurlijk toejuichen.


Klever brengt je contact met een gespecificeerde Klever dealer bij jouw in de buurt. Doe een proefrit aanvraag en ervaar zelf de unieke rijbeleving.

Banner-Klever-Y-Muse-45-2022

Deel dit bericht


Gerelateerde product reviews