Gazelle speed pedelec: alle modellen op een rij

De fietsen van Gazelle worden gezien als één van de beste die je kunt kopen. Je bent verzekerd van een hoge kwaliteit en dus een lange levensduur. Maar hoe doen ze het op het gebied van 45 km/u fietsen? Wij zetten alle Gazelle speed pedelecs voor je op een rij en leggen de verschillen uit. Zo maak je altijd de juiste keuze en kun je met een gerust hart over de weg over.

Auteur Joran Boermeester

Eigenaar & ebike expert

Joran Boermeester

2 december 2022 > 8 min lezen


Welke Gazelle speed pedelecs zijn er allemaal?

Gazelle heeft momenteel vier verschillende modellen op de markt gebracht. Dit is de keuze:

Gazelle Ultimate speed

Gazelle Ultimate Speed

De Ultimate Speed is de luxere variant van de Gazelle CityZen. Je kunt namelijk de capaciteit verhogen met een extra accu. Dit doe je met een twee van 500Wh. Dit betekend dat je ruim 100 km aflegt ipv 60 met de enkele accu. En dan is uniek voor een fiets in deze prijsklasse.

> Bekijk hier onze review


Gazelle Ultimate Speed 380

Gazelle Ultimate Speed 380

De Ultimate Speed 380 is weer de luxere variant van de Ultimate Speed. Dit model heeft niet alleen een dual battery optie maar ook een Enviolo Trekking naafversnelling. Met dit systeem heb je minder onderhoud en schakel je geheel traploos.

> Bekijk hier onze review


Gazelle Medeo speed

Gazelle Medio Speed

De Medeo Speed populaire speed pedelec uit de serie van Gazelle. Het is een goedkopere variant van de Ultimate Speed maar staat bekend om zijn hoge kwaliteit en spectaculaire grijze kleur. Hij heeft een strak design en is ook nog eens voorzien van een geveerde voorvork. Een echte topper!

> Bekijk hier onze review


Gazelle No1

De Gazelle No1 is de nieuwste speed pedelec uit de serie van Gazelle. Het is de duurste 45 km/u fiets in het assortiment maar dan heb je ook wat. Hij is standaard voorzien van een 625 Wh accu, maar is uit te breiden met een 500 Wh powerpakket. Daarnaast wordt hij aangedreven door een traploze Enviolo Sportive naafversnelling. Is de felle oranje kleur niks voor jou? Hij is verkrijgbaar is maar liefst vijf kleuren.


Gazelle Cityzen Speed

Gazelle CityZen Speed

De CityZen Speed is het eerste en goedkoopste model van uit de speed pedelec serie van Gazelle. Hij is dan ook vaak niet meer bestelbaar. Dit racemonster heeft een krachtige Bosch Performance Line middenmotor en een geïntegreerde accu van 500Wh. Deze capaciteit kun je niet uitbreiden. Met de CityZen behaal je een actieradius van zo’n 60 km.

> Bekijk hier onze review


Zelfs eens een Gazelle speed pedelec uitproberen?

Wil je één van deze Gazelle fietsen eens uitproberen? Dat kan! Ga langs in één van de 24 testcenter verspreid over heel Nederland. Laat je informeren en doe de speed pedelec testrit!

Wat zijn de kosten van een Gazelle speed pedelec?

Gazelle heeft diverse speed pedelecs in verschillende prijsklasse. Hieronder vind je de modellen met de prijs van laag naar hoog en de voornaamste voordelen.

ModelPrijsVoordelen
Gazelle CityZen Speed€3.499,-Prijs
Gazelle Medeo Speed€3.799,-Design
Gazelle Ultimate Speed€4.449,-Dual battery
Gazelle Ultimate Speed 380€4.699,-Dual battery + naafversnelling
Gazelle No1€5.999,-Dual battery + naafversnelling

Uit welke onderdelen bestaat de Gazelle speed pedelec?

Een speed pedelec van Gazelle is in de basis opgebouwd uit dezelfde onderdelen. Maar wat maakt de fietsen van Gazelle zo goed? Hier is iedereen het over eens: de kwaliteit. Dit zijn de belangrijkste onderdelen:

➤ Accu en actieradius Gazelle CityZen

Iedere Gazelle speed pedelec is standaard voorzien van een 500Wh accu. Dit zijn de specificaties van de accu: 

Stand 500Wh accuAmpèresActieradius
Eco13.4 Ah80
Tour13.4 Ah65
Sport13.4 Ah50
Turbo13.4 Ah35

➤ Frame Gazelle CityZen Speed Pedelec

Een Gazelle speed pedelec heeft een midden hoog framemodel voor zowel mannen als vrouwen.  Het is een lichtgewicht aluminium frame met 70 graden balhoofdhoek en 71 graden zadelbuishoek. Dit zorgt voor een sportieve zit en comfortabel houding. 

➤ Bosch Performance Line Speed

De speed pedelecs van Gazelle zijn altijd voorzien van een krachtige Bosch Performance Line middenmotor. De geïntegreerde accu zit verwerkt in het frame en heeft een kracht van 63 of 75 Nm.

➤ Gewicht Gazelle CityZen Speed Pedelec

Het gewicht van de Gazelle speedbikes ligt tussen de 22 kg en 24 kg. Dit is zeer licht voor speed pedelec begrippen. Hou er rekening mee dat de Ultimate Speed zo’n 4 kilo zwaarder wordt wanneer je gebruik maakt van de dual battery optie.

Gazelle speed pedelec 2020

Fietsmerken brengen ieder jaar nieuwe modellen uit. Dit zijn varianten op fietsen uit voorgaande jaren. De Gazelle speed pedelec 2020, zoals de Ultimate Speed, is dus nagenoeg hetzelfde als de 2021 variant. De verschillen zijn vaak klein.


> Een andere speed pedelec kopen? Bekijk onze top 10.

Gazelle speed pedelec CityZen

De Gazelle speed pedelec CityZen is de eerste 45 km/u fiets die het merk op de markt bracht. Hij kwam uit in 2019 en kan gezien worden als instapmodel. Desondanks blijft hij zeer geliefd onder vele fietsliefhebbers vanwege zijn lage prijs en hoge kwaliteit.

Gazelle speed pedelec kopen met fietsplan?

Wil je de Gazelle speed pedelec aanschaffen zodat je zorgeloos van en naar je werk kan gaan? Geen probleem. Je kan hem nu zelfs kopen op kosten van jouw werkgever. Fietsende werknemers in Nederland mogen maximaal 19 cent per kilometer belastingvrij vergoeden voor woon- en werkverkeer.

Oorsprong van het merk Gazelle

De Koninklijke Gazelle wordt gefabriceerd in het Gazelle Innovation and Production Center in het Gelderse Dieren. Hier bevindt zich zowel het kantoor als de fabriek waar medewerkers bezig zijn om de Gazelle fietsen te ontwikkelen en perfectioneren.

Het Nederlandse merk produceert zo’n 250.000 fietsen per jaar, waaronder de verschillende speed pedelecs.