Riese & Müller SuperCharger2 GT Vario Review

Redactie
24 april 2021


De Riese & Müller SuperCharger2 GT Vario is een gevestigde naam in de wereld van elektrische fietsen. Deze speedbike staat bekend om zijn hoogstaande kwaliteit en strakke design. Volgens het merk zelf bevat dit model de meest geavanceerde eigenschappen en technieken.

Wij wilde maar al te graag weten of deze beweringen kloppen en hebben de fiets van onze Oosterburen op de proef gesteld. Is hij zijn prijs waard? Je leest het in deze Riese & MüllerSuperCharger2 GT Vario review.

Onze ervaring met deSuperCharger2 GT Vario HS

DeSuperCharger Vario is populair vanwege zijn stijlvolle look en hoog rijcomfort. Maar dat is natuurlijk niet het enige waarom de fiets zo gewild is.

De speed pedelec heeft namelijk een vermogen oplopend tot maar liefst 1125Wh en behaald daarmee een gemiddelde actieradius van zo’n 110 km.

Om precies te achterhalen hoeveel km hij daadwerkelijk aflegt op een volle accu, hebben wij de Riese & MüllerSuperCharger2 GT Vario meegenomen voor een ritje lang genoeg om de accu leeg te rijden.

Ondanks de bijna 28 kg wegende fiets, schiet deSuperCharger2 GT Vario weg met een hoge snelheid. Dit komt door de krachtige 75 Nm Bosch motor waardoor hij gewichtsloos aanvoelt. Een heerlijke kick die zo gelieft is onder de speed pedelec liefhebbers.

Beste deal

meerdere accu-opties

€750,- korting Gratis onderhoud Goede garantieregeling


DeSuperCharger2 GT Vario specificaties

Riese & MüllerSuperCharger2 GT Vario HSSpecificaties
Powerboost?Ja
Netto gewicht (kg)27.7 kg
Laadtijd4 tot 10 uur
Capaciteit accu625 Wh | 1125 Wh
MotorpositieMidden
Gemiddelde actieradius50 km of 110 km
KleuroptiesMat grijs, blauw of wit
ZithoudingSportief
Wielmaat28 inch
Uitneembare accu?Ja
Type versnellingenEnviolo Optimized traploos
FrameAluminium
RemsysteemHydraulische schijfrem
Maximale snelheid45 km
CrankstelFSA/Riese & Müller, 170 mm
Bagagedrager?Ja
Laden in fiets mogelijk?Ja
MotortechniekBosch Performance Line Speed (Gen4) 

Dit krijg je geleverd bij deSuperCharger2 Vario

Als je deze Riese & Müller besteld, krijg je niet alleen een degelijke speed pedelec. De bezorger levert het prachtig pakket (gratis) voor je deur af met daarin:

  1. Een strakke speed pedelec van Duitse bodem
  2. Een krachtige oplader
  3. Gratis RDW registratie en kenteken € 157
  4. Optioneel: helm en sloten set
  5. Gratis retourneren & ophaalservice
  6. Instructieboekje met alle informatie & regels
  7. Twee jaar garantie
  8. Een goede service van de verkoper

De Riese & Müller motor

De Riese & Müller SuperCharger2 GT Vario is voorzien van een Bosch Performance (GEN4) elektrische middenmotor met een vermogen van 75 Nm. Bosch staat bekend om zijn hoge kwaliteit en wordt gezien als zeer betrouwbaar.

Hierdoor is de motor niet kapot te krijgen. Mocht dit wel gebeuren heb je altijd twee jaar garantie. De Riese MullerSuperCharger2 GT Vario wordt gezien als een zeer duurzame fiets, net zoals de Cruiser en hun bakfiets modellen.

Goed om te weten: DeSuperCharger2 GT Vario HS geeft je zelfs schakeladvies om de actieradius te verhogen.

Bosch Kiox Display

De Bosch Kiox Display is zeer uitgebreid en voorzien van alle moderne technieken. Zo kun je met de knoppen aan het linkerstuur schakelen naar de 4 verschillende standen. Ook heeft de display een spraak functie. Deze twee eigenschappen bij elkaar zorgen voor extra veiligheid tijdens het fietsen met hoge snelheden.

Alle standen zijn voorzien van een kleurtje, waardoor je precies weet welke ondersteuning deSuperCharger2 GT Vario op dat moment geeft. Daarnaast kun je kiezen voor een uitneembare display. Dit is een extra optie wat kosten met zich mee brengt maar wel een handige extra functie als je de fiets ergens laat staan. 

Enviolo versnelling

Wat deze fiets uniek maakt is het Enviolo Optimized versnellingssysteem. Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker op de nieuwere modellen. Speed pedelecs met een Enviolo versnellingsnaaf zijn zeer gewild. Waarom? Met deze techniek schakel je ‘traploos’. Dit houdt in dat je, terwijl je fietst of stilstaat, kunt schakelen zonder tussenstapjes.

Dit schakelsysteem geeft een onbeschrijfelijk gevoel. Je merkt alleen dat er wat gebeurd omdat je net even iets meer of minder kracht bij moet geven door de veranderende stand. Bekijk de foto die wij van het Enviolo systeem maakten en zeg nu eerlijk: dit oogt toch naar pure perfectie en hoogstaande kwaliteit? 

Uniek versnellingsdisplay

Waar veel versnellingsstanden worden aangegeven met cijfers, kiest Riese & Müller voor iets totaal anders. De hoeveelheid ondersteuning wordt aangeduid met een berghelling. Hoe steiler de helling (eerste foto), hoe lichter de versnellingsstand. Ideaal voor het optrekken bij een stoplicht of als je in heuvelachtig gebied rijdt. Geeft de display een plat wegdek aan, dan fiets je in de zwaarste versnelling en bereik je de hoogste snelheden.

De accu & actieradius

DeSuperCharger2 GT Vario HS is namelijk voorzien van een standaard 625 Wh Lithium-ion accu en is uit te breiden naar een 1125 Wh accu. Dit is voor elektrische fietsen de hoogst leverbare capaciteit van het moment.

Op basis van onze test heeft deSuperCharger2 GT met een 625 Wh accu een gemiddelde actieradius van 60 km. Dit zal met een 1125 Wh accu zo’n 100 km zijn. De 625 Wh accu is tussen de 4 en 6 uur weer volledig opgeladen. Bij de 1125 Wh ligt dat tussen de 8 en 10 uur. Dat is vrijwel hetzelfde als bij andere speed pedelecs modellen.

Extra foto’sSuperCharger2 GT review

Eindoordeel reviewSuperCharger2 GT

Wij kunnen er niet omheen. Hoe groot onze liefde ook is voor de Stromer fietsen, de Riese & MüllerSuperCharger2 GT Vario is een echte topper. Hij heeft werkelijk alles wat je in een speed pedelec zoekt. Het design is adembenemend, de display is spectaculair en een mogelijke actieradius van 110 km is zeer hoog.

Daarnaast is het rijcomfort van deSuperCharger2 GT Vario goed door de uitstekende wegligging en de traploze schakeltechniek. De fiets voelt zeer stabiel en veilig aan. De combinatie van zijn prestaties en een hoge actieradius, maakt het de prijs die je ervoor betaald meer dan waard! Wat ons betreft een verdiende tweede plaats in onze top 10.

Beste deal

meerdere accu-opties

€750,- korting Gratis onderhoud Goede garantieregelingGerelateerde artikelen