De speed pedelec is een populair alternatief voor het OV

Redactie
25 mei 2020


openbaar vervoer

25-05-2020 Nieuws update: De speed pedelec blijkt ‘het’ alternatief te zijn voor het openbaar vervoer. Maar liefst 20% van de mensen die voor de corona crisis met het OV reisde, geeft aan de trein of bus in te willen ruilen voor een alternatief vervoersmiddel. Van deze groep zegt 63% te kiezen voor een de auto en 18% voor de snelle elektrische fiets. Waarom is dat? Je kunt gemakkelijk 40 km heen en 40 km terug fietsen op een speed pedelec. Als je aan de andere kant van het land woont, is de auto toch echt de enige oplossing. 

Waarom kiezen mensen massaal voor de speed pedelec als alternatief?

Als liefhebbers van de 45 km/u fietsen begrijpen wij de keuze om op de speed pedelec naar het werk te gaan maar al te goed. Wij begrijpen dan ook dat mensen juist nu de fiets zien als een goed alternatief. Daarnaast zijn ook de omstandigheden ideaal om op zo’m speedbike te stappen. Het is al vroeg zomer en mensen willen zoveel mogelijk buiten zijn. Het is ook gewoon een heerlijk gevoel om lekker te bewegen na al die tijd binnen!

De risico’s van reizen met het openbaar vervoer

Het reizen met het OV neemt risico’s met zich mee. Het blijft ondanks de maatregelen een drukke plek veel mensen samen komen. Daarnaast wordt het steeds meer duidelijker dat het risico van verspreiding van het corona virus groter is in afgesloten ruimtes die slecht geïsoleerd zijn. Het openbaar vervoer is natuurlijk bij uitstek zo’n plek. Het idee alleen al is voor veel mensen genoeg reden om te zoeken naar een alternatief. Benieuwd welke speed pedelec het beste bij jouw past? Vergelijk dan altijd op basis van specificaties en kies de fiets die voldoet aan jouw eisen. Ga je voor een duurdere pedelec met veel vermogen, of is een kortere afstand zonder de fiets op te laden voldoende?

Mondkapjes in trein of tram

Veel mensen geven aan geen zin te hebben in het verplicht dragen van een mondkapje. Het geeft een benauwd en angstig gevoel. Sinds dit verplicht is gesteld wordt het voor veel Nederlanders minder aantrekkelijk om de reis af te leggen met het openbaar vervoer. De verwachting is dan ook dat vanaf 1 juni de vraag naar speed pedelec nog meer toe neemt. Dat is namelijk de datum waarop de maatregelen in het OV in gaan. Er zal dan ook gecontroleerd worden op het dragen van een mondkapje in de trein, tram en bus. Doe je dit niet, riskeer je een boete van 90 euro. 

De corona maatregelen

Er zijn tientallen redenen waarom mensen massaal kiezen voor de speed pedelec als alternatief voor het openbaar vervoer. Maar de kans op besmetting en de komende corona maatregelen zijn natuurlijk de meest belangrijke. Op een fiets heb je toch minder kans dat iemand binnen een 1.5 meter van je komt staan. 

Alternatief woon werkverkeer

Zoals eerder genoemd kiest 20 procent van de OV reizigers ervoor te gaan over een alternatief. En dat is veel! De speed pedelec stond al bekend als het vervoermiddel voor woon werkverkeer, maar deze trend zet zich nu door in een “sneltreinvaart”. We kunnen er niet meer omheen. De speed pedelec lijkt de trend te worden van 2020! 

Wat zijn de beste woon-werkverkeer fietsen?

Hartstikke leuk natuurlijk zo’n speed pedelec, maar er zit wel een flink prijskaartje aan. Verdiep je daarom goed in de regels, maar zeker ook in de specificaties van de verschillende modellen. Zo maak je de juiste keuze. Een goede pedelec komt of staat bij de accu. Hoe meer vermogen een accu heeft, hoe langer je kunt fietsen zonder hem op te laden. Wij hebben de 40 meest verkochte modellen getest en een top 10 samengesteld. Kies degene die het beste bij jou past en fiets iedere dag met plezier naar je werk!