Schiphol stimuleert de snelle forenzenfiets

Redactie
2 juli 2020


forenzenfiets schiphol

2-7-2020: Werkgevers hechten er steeds meer waarde aan om hun personeel gezond te houden. Een gezonde lunch, leuke teamuitjes en zo nu en dan lekker thuiswerken. Deze trend lijkt zich door de corona crisis in sneltreinvaart door te zetten. Steeds meer bedrijven stimuleren hun werknemers om de auto of het ov te laten staan en met de fiets naar werk te komen. Zo ook Schiphol. Kees van Dalsem schrijft in de Gooi- en Eemlander dat de luchthaven meer fietsforenzen wil. Met behulp van het programma Going Dutch, proberen zij 10.000 werknemers in 2024 op de fiets  naar werk te laten stappen. Dat is een zevende deel van het in totaal 70.000 tellende personeelsbestand. Mensen kiezen dan ook massaal voor de snelle forenzenfiets, maar waarom?

De forenzenfiets gaat snel, heel snel!

De forenzenfiets is er in allerlei soorten en maten. Maar verreweg de populairste is de snelle elektrische fiets, oftewel de speed pedelec. Dit racemonster behaald een snelheid van maar liefst 45 km per uur. Dit lijkt een erg hoge snelheid voor op de fiets, maar als je kilometers lang tussen de weilanden fiets, is dit wat je wilt!

Grote accu capaciteit

Nog een bijkomend voordeel is dat deze fietsen een grotere accu capaciteit hebben. Je wilt natuurlijk ook weer thuis komen na een dag gewerkt te hebben. De standaard elektrische fietsen hebben een accu tot zo’n 350Wh. Daarmee leg je gemiddeld een afstand af van 30 kilometer. De snelle forenzenfietsen van tegenwoordig hebben een accu oplopend tot wel 1125Wh. Een afstand van 120 zonder hem op te laden is dan ook geen probleem! 

Geen excuses meer!

Going Dutch heeft zich als doel gesteld om forenzen zo min mogelijk excuses te laten hebben om op de fiets te stappen. Er wordt gewerkt aan een App waar gebruikers de ideale fietsroute in kunnen stellen en zien wat voor een weer het wordt. Tussen Amsterdam en hoofddorp komen interactieve fietsroutes waardoor stoplichten weten wanneer er een speed pedelec nadert. Er ontstaat een groene golf waardoor de fietsers minder vaak worden afgeremd. Ook hoeven ze niet de drukknop te gebruiken wat bijdraagt aan een veiligere wegsituatie.Krijg jij al zin om een forenzenfietser te worden?

Ben jij ook helemaal klaar om met een mondkapje in de trein te zitten of met je auto in de file te staan? Vaak kan je via je werkgever een speed pedelec leasen of gebruik maken van het fietsplan. Nu je vastzit in de wereld van snelle e-bikes, hoef je je alleen nog maar te verdiepen in de regels en te beslissen welke forenzenfiets het beste bij je past. Gelukkig hebben wij al wat voorwerk gedaan!Gerelateerde artikelen