Een speed pedelec leasen doe je zo

Elektrische fietsen zijn in opkomst. Zo ook de 45 km/u modellen. Geen wonder dat een speed pedelec leasen steeds vaker voor komt. Hoe werkt dit precies en wat zijn gangbare prijzen? Je leest het hier.

Leasen goedkoper in 2022

Het leasen van een speed pedelec wordt in 2022 goedkoper. Dit komt doordat het relatief dure systeem van de fiscale bijtelling voor leenfietsen komt te vervallen.

Er is een eenvoudiger systeem voor in de plaats gekomen met een vaste bijtelling van zeven procent voor privégebruik.

Voorbeeld speed pedelec leasen prijs

Met het volgende voorbeeld weet je meteen welke prijs je betaald voor het leasen van een speed pedelec.

Rekenvoorbeeld van de 7% bijtelling

Je werkgever geeft je toestemming een speed pedelec te leasen met een prijs van €3.000,-  De werknemer heeft een inkomen van €35.000 per jaar. Het marginale belastingtarief dat hierbij aangehouden wordt is 42%.

 • De jaarlijkse bijtelling van 7% betreft dus €210,- (0,07*3000)
 • De belasting die hierover geheven wordt is €88,- (0,42*140)
 • Deel dit door 12 (88/12) en de maandelijkse kosten komen neer op een bedrag van €7,35

Stromer lease aanbod

Steeds meer aanbieders van speed pedelecs spelen in op de trend ‘leasen’. Het kan namelijk voor bepaalde groepen mensen erg voordelig uitpakken. Benieuwd welke Stromer speedbikes je allemaal kunt huren en voor welke prijs? Bekijk dan hier het volledige lease aanbod.

Verschil tussen leasen via werkgever en het fietsplan 2020

Ondanks dat het zo wel door veel mensen zo genoemd wordt, Ondanks dat het leasen via je werkgever vaak het fietsplan wordt genoemd, bestaat er geen officieel fietsplan.

Met het Nationale Fietsplan kon je als werknemer iedere 3 jaar onbelast een fiets kopen. Door de vele regelingen heeft de regering besloten alles één naam te geven.

Sinds 2015 tot op heden is de enige juiste benaming de Werkkostenregeling. Het fietsplan is hier een onderdeel van. Hierbij verstrekt je werkgever een belastingvrije reiskostenvergoeding of renteloze lening.

Speed pedelec financieren?

Heb je een speed pedelec uitgezocht maar wil je hem liever in termijnen afbetalen? Dat kan! Je betaald over een afgesproken termijn een periodiek vast bedrag aan aflossing, rente en kosten die verbonden aan je maandelijkse betaling.

Zo kun je kiezen voor een aflossingstermijn tussen de 12 en 120 maanden. Een ideale oplossing om jouw droomfiets aan te schaffen!

Maandbedrag berekenen voor een Stromer speed pedelec?

Wil je weten wat je per maand kwijt bent om een Stromer te rijden? Bereken dan geheel vrijblijvend het maandbedrag op Fietsabonnement.nl. Voordeel: Na drie jaar leasen kan je de speed pedelec overnemen of je levert hem weer in!

Waarom je speed pedelec leasen via werkgever

Zakelijk fietsen wordt dus een stuk voordeliger en overzichtelijker. Dit is de reden dat steeds meer bedrijven hun werknemers gebruik laten maken van de regeling.

Waarom zou je naast de voordelige fiscale regeling nog meer moeten kiezen om speed pedelec te leasen?

 1. Je werkt aan je gezondheid
 2. Je hoeft niet meer in de file te staan
 3. Slechts 7% bijtelling
 4. Ook privé maak je gebruik van de fiets
 5. Loopt het contract af? Dan heb je de mogelijkheid om de fiets over te nemen
 6. Ga je uit dienst? Dan zet je het contract gemakkelijk om naar private lease
 7. De werkgever betaalt een vast tarief met daarin de kosten voor de verzekering, onderhoud en pechhulp

Wat zijn de fiscale gevolgen?

Kies je voor een lease speed pedelec via de werkgever, dan zijn dit de fiscale gevolgen:

 1. Per kilometer mag je werkgever 19 cent reiskosten vergoeden. Dit heeft geen fiscale gevolgen.
 2. Bij een speed pedelec leasen  heb je 7% bijtelling.
 3. De reiskosten komen te vervallen wanneer je kiest om een fiets te leasen via je werkgever.
 4. Verrekening met uw werknemer is via de salarisadministratie gemakkelijk in te regelen.
 5. Het heeft geen invloed op de werkkostenregeling.

Rekenvoorbeeld van de 7% bijtelling

 • Stap 1 Je vraag je werkgever akkoord om de fiets te bestellen bij een lease maatschappij.
 • Stap 2 Is de werkgever akkoord? Dan kunt u een speed pedelec via de werkgever uitzoeken
 • Stap 3 Dien de aanvraag in – vul de informatie in en verzend het naar de lease maatschappij
 • Stap 4 Bij een acceptatie ontvang jij of je werkgever de contracten. De documenten dienen te worden ondertekend en te worden teruggestuurd. Dit mag zowel digitaal als per post.
 • Stap 5 Na ontvangst van het getekende contract wordt de fiets definitief besteld.
 • Stap 6 Je speed pedelec wordt afgeleverd, je tekent voor ontvangst en je bent klaar om over de weg te vliegen!

Speed pedelec leasen als particulier

Zie jij jezelf binnenkort al vliegend naar je werk gaan? Private lease kan sneller geregeld worden dan je denkt. Een speed pedelec leasen als particulier kent twee mogelijkheden:

1. Particuliere operational lease

Bij een particuliere operational lease regeling ben je zelf geen eigenaar van de fiets. Je betaald een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij voor het gebruik. Je leent het al het ware! 

2. Particuliere financial lease

Bij een particuliere financial lease regeling koop je de speed pedelec. Je betaalt de 45 km/u fiets in termijnen af aan de leasemaatschappij. Je bent daarmee eigenaar.

Let op! Met deze constructie ben je zelf verantwoordelijk voor zaken als verzekering en onderhoud.

Voordelen en nadelen van particulier lease

Speed pedelec leasen als particulier? Dat kan! Het heeft veel voordelen. Vaak bieden aanbieders contracten aan inclusief All-risk verzekering, pech hulp en vervanging bij onderhoud. Maar hier betaal je ook voor!

Een Stromer speed pedelec leasen kost als snel zo’n €170 per maand. Toch liever kopen? Wat ons betreft ook een goede keuze! Bij de grotere fietsendealers zit vaak 2 tot 5 jaar garantie en mocht er iets stuk gaan, heb je altijd nog een speed pedelec verzekering.

Kopen kost wat maar met bijvoorbeeld het fietsplan is het voor veel mensen toch een optie geworden. 

Speed pedelec leasen Belgie

Een speed pedelec leasen in Belgie kan zeer voordelig zijn! Iedereen die kilometer voor woon- werkverkeer aflegt, kan tot wel € 0,23 per kilometer ontvangen.

En dat geheel vrijgesteld van belasting! Om hier aanspraak op te maken moet je werkgever uiteraard bereidt zijn deze vergoeding te verstrekken.

Leasen als zelfstandig ondernemer

Wist je dat je als ondernemer de btw van een lease fiets terug kunt krijgen van de fiscus? Dit kan tot een bedrag van maximaal € 749. De kosten voor het leasen zijn namelijk aftrekbaar van het resultaat. Hou er wel rekening mee dat je jezelf geen onbelaste reiskosten kunt uitbetalen voor de dagen dat je fiets. Uiteraard wel weer voor de dagen dat je niet fietst. Dit moet je altijd kunnen aantonen door middel van bijvoorbeeld een treinkaartje of de kilometerstand van je auto.

Zekerheid Woon-Werkverkeer

In Nederland is het niet gek dat je collega’s op de fiets naar werk komen. Zelfs minister-president Mark Rutte pakt regelmatig de fiets! Je kunt natuurlijk vasthouden aan de traditionele fiets, maar wat als je iedere dag grote afstanden moet afleggen?

Voor zakelijk gebruik biedt een Speed Pedelec leasen duidelijke voordelen! Met zo’n snelle elektrische fiets heb je namelijk veel meer controle over je reis van huis naar werk en andersom.

Je hebt niet te maken met files en bij sterke tegenwind kun je met een Speed Pedelec zonder problemen doorfietsen. Buiten dat je op tijd op werk komt, ben je ook nog eens uitgerust in je hoofd.

Je bent in beweging en dat is goed voor lichaam en geest. Zo begin je de dag vol frisse energie. Opmerkelijk genoeg is dat laatste het meest genoemde voordeel van mensen die over zijn gestapt op een Speed Pedelec leasen.

Tip! Wil je toch liever een speed pedelec kopen? Wij hebben de beste voor je op een rij gezet. Bekijk hier onze top 10 op basis van specificaties. 

Goed voor gezondheid en milieu

Nog een voordeel ten opzichte van het reizen met een auto, is dat het leasen van een Speed Pedelec vele malen duurzamer is. Daardoor is het niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar ook die van de volgende generaties.

Door grote afstanden af te leggen op een Speed Pedelec draagt je wel degelijk bij aan een beter milieu, zo blijkt uit onderzoek van de fietsersbond.

Daarnaast constateert het CBS enkele jaren geleden dat gezondheid belangrijker is voor het geluksgevoel. En zeg nu eerlijk, wie wilt dat nou niet?

Gezonde levensstijl

De keuze voor een gezonde levensstijl is dan ook één van de drijvende krachten achter de enorme groei van het speed pedelec leasen. Iedereen wil graag gezond blijven en een positieve bijdrage leveren aan een duurzame wereld.

Dit besef dringt ook steeds meer door bij bedrijven. Door werknemers te stimuleren om op de fiets naar werk te komen, investeren zij in het geluk van het bedrijf! Kortom: een e-bike of speed pedelec leasen betekent winst voor iedereen!

Liever eerst je fiets testen?

Wil je eerst je nieuwste aanwinst testen? Dat kan! Veel fietsendealers in Nederland zorgen ervoor dat het hele proces soepel verloopt en jij bijna niets meer hoeft te regelen.

Lees hier hoe een testrit eruit ziet en kom als een expert weer thuis! Hou er wel rekening mee dat er een aantal regels zijn verbonden aan fietsen op een speed pedelec.

Goed voor je portemonnee!

Op zoek naar een speed pedelec maar vind je het iets te duur? Overweeg dan een goedkope speed pedelec of een tweedehands fiets. Dit zijn showroommodellen die alleen gebruikt zijn voor testritten. Benieuwd?

Wij hebben de beste aanbiedingen voor je op een rij gezet!

Opkomst speed pedelec leasen

Uit cijfers van Rai Vereniging en Bovag blijkt dat er in 2018 ruim 1 miljoen fietsen zijn verkocht. De omzet kwam voor het eerst uit boven de miljard euro! Deze enorme stijging is te danken aan de steeds groter wordende markt voor e-bikes en Speed Pedelec leasen.

Maar liefst twee derde van de 1,2 miljard euro omzet kwam uit de verkoop van snelle elektrische fietsen. Ook de sterke toename van een Speed Pedelec leasen draagt bij aan de record omzet.

Populair om te leasen

Je wilt een speed pedelec leasen maar welke kies je? De Stromer ST3 is erg populair. Wil je weten waarom? Wij hebben hem getest! Bekijk hier onze Stromer ST3 review