Gaat Yamaha binnenkort ook speed pedelecs bouwen naast motoren?

Redactie
11 september 2020


Wij kennen Yamaha allemaal van haar snelle motoren. De motorbikes domineren bijna ieder circuit over heel de wereld en halen prijs na prijs binnen. Het is met recht een begrip in de race-industrie. Waar deze tak van sport voor vele een ver-van-het-bedshow is, heeft Yamaha nu ook plannen om naam te maken in e-bikeland. Waar de fiets een paar jaar geleden werd gezien als een recreatief- of sportmiddel, is het nu een steeds groter onderdeel van de dagelijkse mobiliteit. Reden genoeg voor Yamaha om ook deze markt aan te boren!

De verhuizing van Japan naar Schiphol

Wat doe je als je naam wilt maken in de fietswereld? Juist. Je vestigt je in Nederland. Yamaha verhuisd zijn sales- en marketing afdeling van Japan naar Schiphol. Hiermee wilt het dichter op het vuur gaan zitten en sneller kunnen schakelen met belangrijke spelers op de Europese markt. Inmiddels zijn alle belangrijke onderdelen van de E-kit verhuisd naar ons kikkerlandje. Denk daarbij aan de motor, accu en het display. De strijd met de gevestigde orde kan beginnen!

Fiets als onderdeel van de dagelijkse mobiliteit.

Het is bij vrijwel iedereen onbekend, maar Yamaha is één van de pioniers op het gebied van e-bikes. Al in 1993 kwam het Japans merk met de Pas-fiets, maar deze is nooit echt doorgebroken in Europa. Nu ontstaat er binnen de organisatie steeds meer een andere denkwijze. Doordat de elektrische fiets en speed pedelec wordt gezien als ‘het’ alternatief voor het openbaar vervoer, wil Yamaha ook hier zijn graantje meepikken. De fiets is namelijk het antwoord op vragen als de verbetering van de luchtkwaliteit en de beperking van het maximale geluidsniveau. Daarnaast houdt het de bevolking in beweging wat goed is voor de gezondheid.

De e-bike moet de 125cc & 50cc motorer vervangen

Nu het Japanse merk fietsen wilt gaan produceren, is natuurlijk de vraag van welke bedrijfstak dit ten koste gaat. Het antwoord ik helder: Yamaha ziet de e-bike en speed pedelec als een gedeeltelijke vervanging van de lichtelijke motoren met een vermogen tot 125 cc. Denk hierbij aan de bekende scooters die je in Nederland veel ziet. Wat ons betreft is dit een prima ontwikkeling!

Goed nieuws voor de speed pedelec liefhebbers

Hartstikke leuk natuurlijk allemaal, maar wat betekend dit nou voor de liefhebbers van speed pedelecs? Het grootste voordeel van de overstap naar Europa is dat Yamaha zich gaat focussen op de dagelijkse mobiliteit. Het denkt met de elektrische fiets een vervangende markt gevonden te hebben voor de auto en het openbaar vervoer.

Ben jij ook overtuigd van deze revolutie maar nog nieuw in de wereld van de snelle e-bikes? Wij testen verschillende modellen en zetten de beste voor je op een rij. Bekijk ze hier!Gerelateerde artikelen