Trek Allant+ 8S product review

Redactie
1 september 2020


Trek is een toonaangevende speler op het gebied van snelle racefietsen. Daarentegen is het merk voor veel E-bike liefhebbers nog onbekend. Tijd om daar verandering in te brengen!

Wij mochten het nieuwste 2021 8S model testen. Benieuwd? We hebben alle voor- en nadelen op een rijtje gezet in deze Trek Allant+ 8S review.

Een stukje achtergrond

Al in 1976 werden de eerste Trek fietsen gemaakt. Trek Bicycle Corporation is de grootste fietsenproducent van de Verenigde Staten.

Het Amerikaanse merk staat sinds moment één bekend om zijn hoogstaande racefietsen en mountainbikes. Maar hoe doen ze het op de markt van speed pedelecs?

Onze ervaring met de Allant+ 8S 2021

We hebben de Trek Allant+ meegenomen voor een rit van Amsterdam naar Lelystad. Dat is een flink stuk maar daar is een reden voor: de 8S 2021 heeft namelijk de mogelijkheid om een extra 500Wh accu toe te voegen.

Hiermee heeft de fiets maar liefst 1125Wh aan vermogen. We verwachten daarmee een actieradius te behalen van zo’n 120 km. Benieuwd of dit is gelukt?

Het gewicht

Het lichte gewicht van de Allant+ 8S is opvallend. De fiets oogt vrij fors maar dat is hij niet. Dit model weegt namelijk slechts 22 kg inclusief standaard accu en 25 kg met de extra 500Wh accu.

Haal je beide accu’s eraf, dan blijft er nog maar 19 kg over en voelt het aan als een gewone fiets! De Trek fietsen zijn hierdoor een stukje wendbaarder dan bijvoorbeeld die van Stromer.

Daarnaast is net als bij zijn duurdere broertje de Allant+ 9S, het strakke design iets dat meteen in het oog springt. De uitstraling van de 8S wordt wel een stukje minder mooi als je de tweede accu bevestigd.

Beste deal


Technische specificaties

Trek Allant+ 8S 2021Specificaties
Gemiddelde actieradius70 (625Wh) 130 (1125Wh)
Gewicht (kg)25 kg (incl. accu)
Laadtijd5 tot 6 uur (625Wh) 10 tot 11 uur (125Wh)
Capaciteit accu625 Wh of 1125 Wh
Prijs€4.799,- (625Wh) €5.498,- (1125Wh)
MotorpositieMidden
Merk motorBosch Performance Speed
Uitneembare accu?Ja
Aantal versnellingen10
Extra accu mogelijkJa (500Wh)
Type versnellingenShimano Deore 10-speed
RemsysteemHydraulische schijfrem
Maximale snelheid45 km/u
Beschikbare frame-matenS, M, L, XL
Type aandrijvingKetting
Bagagedrager?Nee
Walk assist?Ja
Laden in fiets mogelijk?Ja
Wielmaat27,5 inch
MotortechniekBosch Performance Speed
Kracht75 NM

De Bosch Kiox-display

De Allant+ 8S is voorzien van een Bosch Kiox-display. Dit is het duurdere broertje van de Intuvia. Dit brengt wel een aantal voordelen met zich mee. Je ziet hier in één oogopslag alle informatie die je nodig hebt.

Je sluit gemakkelijk je telefoon erop aan. Zo maak je gebruik van alle Bosch-applicaties zoals de Fitness-tracking. Deze meet onder andere je hartslag en de hoeveelheid calorieën die je verbrandt. Daarnaast is deze display beter beschermd tegen water dan andere Bosch modellen.

Anti-diefstalfunctie

Een luxe fiets als deze heeft veel voordelen. Zo is de Trek Allant+ 8S voorzien van een anti-diefstal functie. Via een hightech GPS-systeem weet je altijd waar de fiets zich bevindt.

Ook heeft de Kiox-display een leuk extraatje om diefstal tegen te gaan. De elektrische motor ondersteuning gaat automatisch uit wanneer je de display van de fiets af haalt. Wel zo veilig!

Range Boost Extended Battery: 500Wh extra power

Je kunt eenvoudig de actieradius verhogen met de Range Boost. Je bevestigd gemakkelijk de 500Wh accu op het frame. Mocht je geen extra accu willen, dan krijg je het opzet stuk (zie foto) niet meegeleverd. Daardoor behoud de fiets zijn strakke design.

De motor

De fietsen van Trek bestaan stuk voor stuk uit A-merk onderdelen. De techniek is altijd afkomstig van Bosch, zo ook de motor. De 8S is voorzien van een Bosch Performance motor met maar liefst 75 Nm vermogen.

Dit is één van de krachtigste die gebruikt worden voor speed pedelecs. Dit in combinatie met het lichte gewicht van de fiets, zorgt ervoor dat je binnen no-time een hoge snelheid behaald. Een fantastische ervaring voor de echte snelheidsliefhebbers!

Dit krijg je geleverd

Als je een Trek Allant+ 8S 2021 besteld, kun je het volgende voor je deur verwachten:

  1. Een geweldige 45km fiets
  2. Inclusief tenaamstelling, inschrijving kentekenregister & beoordeling (tegen betaling)
  3. Instructieboekje met alle informatie en regels
  4. Speed pedelec helm (optioneel)

> Benieuwd welke opties er nog meer zijn? Bekijk hier onze top 10 beste speed pedelecs.

Actieradius Trek Allant+ 8S

Gedurende de testrit hebben wij beide accu’s volledig leeg gereden. Net voordat we terug bij onze vertreklocatie aankwamen, viel de ondersteuning uit. Het stuk van Amsterdam naar Lelystad is ruim 61 km heen en 61 km terug. We kunnen dus stellen dat je onder normale omstandigheden een actieradius van 120 km haalt.

Tip! Haal de accu’s van de fiets eruit als ze leeg zijn. Zonder elektrische ondersteuning is het erg zwaar fietsen.

Voordelen en nadelen Trek Allant+ 8S

Dit zijn alle voordelen en nadelen van de Trek Allant+ 8S op een rij.

VoordelenNadelen
Krachtige 75 Nm Motor
Lichte gewicht
Wendbaarheid
Schakelt gemakkelijk
Strak design
Uitgebreide display functies
Minder comfort door gebrek aan vering
Geen bagagedrager
Display geeft geen schakeladvies
Ketting aandrijving vergt iets meer onderhoud

Eindoordeel Trek Allant+ 8S product review

De Trek Allant+ 8S heeft ons eigenlijk niet verrast. We waren al bekend met de kwaliteit van Trek, en dat zie je ook in het 2021 model terug. Alle basis onderdelen zijn hetzelfde als de 2020 variant en wij hebben verder geen grote verschillen ontdekt.

Dat was ligt teleurstellend, maar het blijft een genot om op te fietsen. Een actieradius van 120 km voor een prijs van €5.498,- is een zeer goede prijs. Dit is goedkoper dan gelijkwaardige modellen van bijvoorbeeld Stromer en Riese Müller, maar de Allant+ 8S doet daar niet voor onder!

Je weet zeker dat je er zonder problemen jarenlang plezier van zult hebben.

Beste deal


Deel dit bericht


Gerelateerde product reviews