Cube Kathmandu Hybrid 45 Pro 625 Review: een echt Hybrid bike​

Redactie
13 april 2021


Waarschijnlijk heb je de naam Cube al eens voorbij horen komen. Het Duitse merk produceert al bijna 30 jaar fietsen en heeft sinds 2020 nu ook een speed pedelec op de markt gebracht: de Cube Kathmandu Hybrid 45 Pro 625.

Cube is een begrip in de elektrische fietsenwereld, dus konden wij het niet laten om het nieuwste 45 km/u model te testen. We namen de snelle elektrische fiets mee voor een ritje. Benieuwd naar de prestaties? Lees dan onze Cube Kathmandu Hybrid review.

cube kathmandu hybrid 45 625

Onze ervaring met de Cube speed pedelec 2021

Deze zonnige dag in april is de ideale gelegenheid om Cube Kathmandu 2021 eens goed te testen. Het opvallende aan deze Cube is de actieradius. Fiets je grotendeels in de hoogste ondersteuningsstand, leg je ongeveer 60 km af zonder op te laden. Wat ons betreft een prima prestatie voor een speed pedelec van €4.199,-

Een uitstekende garantie

Wanneer je kiest om je Kathmandu speed pedelec te kopen bij de officiële Cube dealer, dan weet je één ding zeker: je hebt recht op een garantie die je bij geen andere fietsendealer krijgt. Je krijgt namelijk:

Aluminium frames en voorvorken: 6 jaar
Carbon frames en voorvorken: 3 jaar
Downhill frames: 2 jaar
Bosch motoren en accu’s: 2 jaar
Overige onderdelen: 2 jaar


Beste deal


Cube Kathmandu 2021 specificaties

Cube Kathmandu hybrid 45 625Specificaties
Prijs?€4.199,-
Powerboost?Ja
Netto gewicht (kg)26 kg
Laadtijd5 tot 7 uur
Capaciteit accu625wh
MotorpositieMidden
Kracht (Nm)75 Nm
Gemiddelde actieradius60 km
MotorgeluidFluisterstil
GeslachtMan & damesmodel beschikbaar
ZithoudingSportief
Wielmaat18 inch
Uitneembare accu?Ja
Aantal versnellingen12
Type versnellingenDerailleur
FrameAluminium
RemsysteemHydraulische schijfrem
Maximale snelheid45 km
Bagagedrager?Ja
MotortechniekBosch Performance Line CX

Dit krijg je geleverd

Wij kregen de Cube Kathmandu speed pedelec in een gigantisch pakket geleverd door een vriendelijke bezorgservice. Het openen van de doos is een echt geluksmoment. Je krijgt namelijk:

  1. Een speed pedelec van hoogstaande Duitse kwaliteit
  2. Optioneel: Registratie, kenteken + helm
  3. Een 4 ampère oplader voor de 625 Wh accu
  4. 100 dagen bedenktijd
  5. Gratis retourneren
  6. Instructiehandleiding met alle informatie & regels
  7. Een uitstekende garantie

Dit Cube model is hybrid

Ben je op zoek naar een speed pedelec voor zowel korte als lange afstanden door natuur of de stad? Dan is de Cube Kathmandu Hybrid het overwegen waard. Met een gewicht van nog geen 26 kg en een derailleur  versnelling met maar liefst 12 standen, is deze 45km/u e-bike volledig hybrid.

Daarnaast is het model voorzien van een XT/SLX 1×12 aandrijflijn van Shimano. Hierdoor gaat het schakelen van de één naar de andere versnelling volledig geluidloos en zonder enige weerstand. Zo kom je op een energiezuinige manier gemakkelijk een steile helling op.

Cube Kathmandu Hybrid 45 625 test

Tijdens de Cube Kathmandu Hybrid 45 625 test hebben we hem zoals beloofd flink op de proef gesteld. Op de helft van onze testrit zagen wij op de display dat de batterij nog voor 60 procent vol was. We hadden 35 km afgelegd. Dat beloofde veel goeds!

Zonder de accu op te laden fietsten we via dezelfde route weer terug en net voor aankomst op bestemming viel de elektrische ondersteuning uit. We waren inmiddels ruim 60 kilometer onderweg, dus wat ons betreft een onverwachts topresultaat!

Middenwielaandrijving

De Cube speed pedelec wordt ondersteund door een middenmotor. Het grote voordeel van deze motorpositie is dat de fiets zeer stabiel op de weg ligt.

De motor heeft een kracht van 75 Nm. Vergeleken met andere 45 km/u fietsen is dit gemiddeld. Hierbij moeten we vermelden dat we op dit gebied weinig verschil merken tussen de verschillende merken. 

De Cube Kathmandu motor

De Cube Kathmandu wordt aangedreven door een krachtige Bosch Performance Line systeem. Dit in combinatie met het schakelgemak en de hoge snelheid, zorgt bij de echte liefhebber voor de welbekende kriebels in de buik.

Van de modellen die wij getest hebben is dit tot nu toe de speed pedelec die het minste geluid maakt. Samen met de hoge snelheden zorgt dit voor een fantastische ervaring tijdens het fietsen!

Het frame

Aan het frame van de Cube Kathmandu Hybrid is veel aandacht besteed. Het is geïnspireerd op de modellen van hun mountainbikes, waar het merk om bekend staat. Het frame heeft een compacte motorbehuizing, slanke belijning en modulair accusysteem.

Maar natuurlijk het belangrijkste: het ziet er spectaculair uit! De fiets valt op en blijft niet onopgemerkt. Je wordt voortdurend nagekeken als je met hoge snelheden over de weg vliegt. En zeg nu eerlijk? Dat vinden wij speed pedelec liefhebbers helemaal niet erg!

Eindoordeel test

Voordat we met de test begonnen, waren we wat sceptisch. De online genoemde actieradius is bijna niet haalbaar. Wel heeft de Cube Kathmandu Hybrid 25 625 een afstand van ruim 60 kilometer afgelegd totdat de accu leeg was. En dat is een topprestatie! Dat is net 5 km meer dan andere modellen met een 625 Wh accu. Wat ons betreft heeft dit model terecht het stempel ‘Hybrid’ gekregen en is voor een bedrag van €4.199,- een uitstekende keuze.

Hij heeft iets minder technische hoogstandjes dan de duurdere merken, maar door de Duitse degelijkheid en het prettige rijcomfort doet de Cube Kathmandu er zeker niet voor onder! Hij heeft de 5de plek in onze top 10 beste speed pedelecs dan ook meer dan verdient.

Beste dealGerelateerde artikelen