Cube Kathmandu Hybrid 45 Pro 625 Review: De Hybrid bike voor een zacht prijsje​

Redactie
13 april 2020


Waarschijnlijk heb je de naam Cube al eens voorbij horen komen. Het Duitse merk produceert al bijna 30 jaar fietsen en komt nu ook met een speed pedelec op de markt: de Cube Kathmandu Hybrid 45 Pro 625.

Cube is een begrip in de elektrische fietsenwereld, dus konden wij het niet laten om het nieuwste 45 km/u model te testen. We namen de snelle elektrische fiets mee voor een ritje van Alkmaar naar Amsterdam en weer terug.

Is dit gelukt zonder hem op te laden? Lees het in onze review van de Cube Kathmandu Hybrid.

Onze ervaring met de Cube speed pedelec 2020

Deze zonnige dag in april is de ideale gelegenheid om Cube Kathmandu 2020 eens goed te testen.  Onze route is ruim 90 kilometer lang. Waarom hebben we hiervoor gekozen?

Het opvallende aan deze Cube is de actieradius. In de specificaties staat namelijk dat hij gemiddeld 70 km aflegt en een maximale actieradius van maar liefst 100 km.

Dit in combinatie met een aantrekkelijke prijs van €3.999,- is voor ons genoeg reden om dit te testen en onze ervaringen met je te delen.

cube kathmandu hybrid 45 625

Cube Kathmandu 2020 specificaties

Cube Kathmandu hybrid 45 625Specificaties
Prijs?€3.999,-
Powerboost?Ja
Netto gewicht (kg)25.9 kg
Laadtijd4 tot 5 uur
Capaciteit accu625wh
MotorpositieMidden
Kracht (Nm)75 Nm
Gemiddelde actieradius70 km
MotorgeluidFluisterstil
GeslachtMan & damesmodel beschikbaar
ZithoudingSportief
Wielmaat18 inch
Uitneembare accu?Ja
Aantal versnellingen12
Type versnellingenDerailleur
FrameAluminium
RemsysteemHydraulische schijfrem
Maximale snelheid45 km
Bagagedrager?Ja
MotortechniekBosch Performance Line CX

Dit krijg je geleverd

Wij kregen de Cube Kathmandu speed pedelec in een gigantisch pakket geleverd door een vriendelijke bezorgservice. Het openen van de doos is een echt geluksmoment. Je krijgt namelijk:

  1. Een speed pedelec van hoogstaande Duitse kwaliteit
  2. Gratis kenteken en helm t.w.v. 238,95
  3. Een 4 ampère oplader voor de 625 Wh accu
  4. 14 dagen bedenktijd
  5. Gratis retourneren
  6. Instructiehandleiding met alle informatie & regels
  7. Twee jaar garantie (6 jaar op het frame)

Dit Cube model is hybrid

Ben je op zoek naar een speed pedelec voor zowel korte als lange afstanden door natuur of de stad? Dan is de Cube Kathmandu Hybrid het overwegen waard. Met een gewicht van nog geen 26 kg en een derailleur  versnelling met maar liefst 12 standen, is deze 45km/u e-bike volledig hybrid.

Het voordeel van dit soort fietsen is dat ze zuinig zijn. Het model is voorzien van een XT/SLX 1×12 aandrijflijn van Shimano.

Hierdoor gaat het schakelen van de één naar de andere versnelling volledig geluidloos en zonder enige weerstand. Zo kom je op een energiezuinige manier gemakkelijk een steile helling op.

Cube Kathmandu Hybrid 45 625 test

Tijdens de Cube Kathmandu Hybrid 45 625 test hebben we hem zoals beloofd flink op de proef gesteld. Via Heemskerk en Zaandam zijn wij naar Amsterdam gefietst.

Eenmaal aangekomen zagen wij op de display dat de batterij nog voor 60 procent vol was. We hadden 45 km afgelegd. Dat beloofde veel goeds!

Zonder de accu op te laden fietsten we via dezelfde route weer terug richting het noorden en net voor aankomst op bestemming viel de elektrische ondersteuning uit. We waren inmiddels 70 kilometer onderweg, dus wat ons betreft een onverwachts topresultaat!  

De Cube Kathmandu 2021

Het Duitse speed pedelec merkt blijft vernieuwen! Ze brengen in 2021 dan ook een nieuwe variant van de Kathmandu Hybrid op de de markt. De verwachte verschillen zijn slechts klein, maar toch de moeite waard om op de hoogte te blijven. Later meer!

Middenwielaandrijving

De Cube speed pedelec wordt ondersteund door een middenwiel motor. Het grote voordeel van deze motorpositie is dat de fiets zeer stabiel op de weg ligt.

De motor heeft een kracht van 75 Nm. Vergeleken met andere 45 km/u fietsen is dit gemiddeld. Hierbij moeten we vermelden dat we op dit gebied weinig verschil merken tussen de verschillende merken. 

De Cube Kathmandu motor

De Cube Kathmandu wordt aangedreven door een krachtige Bosch Performance Line systeem. Dit in combinatie met het schakelgemak en de hoge snelheid, zorgt bij de echte liefhebber voor de welbekende kriebels in de buik.

Van de modellen die wij getest hebben is dit tot nu toe de speed pedelec die het minste geluid maakt. Samen met de hoge snelheden zorgt dit voor een fantastische ervaring tijdens onze testrit van ruim 5 uur lang!

Het frame

Aan het frame van de Cube Kathmandu Hybrid is veel aandacht besteed. Het is geïnspireerd op de modellen van hun mountainbikes, waar het merk om bekend staat. Het frame heeft een  compacte motorbehuizing, slanke belijning en modulair accusysteem.

Maar natuurlijk het belangrijkste: het ziet er spectaculair uit! De fiets valt op en blijft niet onopgemerkt. Je wordt voortdurend nagekeken als je met hoge snelheden over de weg vliegt. En zeg nu eerlijk? Dat vinden wij speed pedelec liefhebbers helemaal niet erg!

Eindoordeel test

Voordat we met de test begonnen, waren we sceptisch. Een actieradius van 130 km is bijna niet haalbaar. Wel heeft de Cube Kathmandu Hybrid 25 625 een afstand van 70 kilometer afgelegd totdat de accu leeg was. En dat is een topprestatie!

De testrit heeft onder normale omstandigheden plaatsgevonden en we hebben verschillende standen gebruikt. Wat ons betreft heeft dit model terecht het stempel ‘Hybrid’ gekregen en is voor een bedrag van €3.999,- een uitstekende keuze.

Hij heeft iets minder technische hoogstandjes dan de duurdere merken, maar door de Duitse degelijkheid en het prettige rijcomfort doet de Cube Kathmandu er zeker niet voor onder!Gerelateerde artikelen