Gazelle Medeo Speed 2021 review

Redactie
11 januari 2022


De Gazelle Medeo Speed is dé nieuwe speed pedelec van het merk Gazelle. Op de kleur na, verschilt de Medeo 2021 niet veel van zijn broertje: de Ultimate Speed. Maar waarom zou je dit model moeten kopen? Wij zetten alle voor- en nadelen op een rijtje.

De speed pedelec van Gazelle

De Medeo Speed is de derde 45 km/u fiets die Gazelle op de markt brengt. Na de No1, is de Medeo speed de nieuwste variant van het Nederlandse merk. De fiets is uitgerust met een standaard 500 Wh accu en heeft een opvallende donker grijze kleur. Daarmee lijkt hij niet onder te doen voor de andere series, maar niets is minder waar. De Medeo Speed is de goedkoopste speed pedelec die momenteel Gazelle aanbiedt.

Beste deal


Onderdelen Gazelle Medeo Speed

De Gazelle Medeo Speed is een robuuste 45 km/u fiets die zowel geschikt is voor forenzen als tussen het drukke stadsverkeer. Met de standaard 500 Wh accu in het frame verwerkt, leg je gemiddeld zo’n 50 km af zonder op te laden. De fiets heeft 4 verschillende ondersteuningsstanden. Daarmee behaal je de volgende actieradius:

OndersteuningsstandActieradius
Eco60 km
Tour35 km
Sport30 km
Turbo25 km

Accu-upgrade

Net zoals bij de Gazelle Ultimate Speed, is de fiets uit te breiden met een extra 500 Wh accu. Deze bevestig je gemakkelijk op de onderbuis, waarmee je in één klap de actieradius verdubbeld. Niet slecht van Gazelle!

Kettingaandrijving

De Gazelle Medeo Speed wordt aangedreven door een ketting en heeft maar liefst 10 versnellingsstanden. Het schakelen gaat iets minder soepel dan een riemaandrijving en moet je de ketting af en toe insmeren. Daarentegen zorgen de 10 verschillende standen wel dat je altijd de juiste ondersteuning krijgt.

Gazelle Medeo Speed banden

Deze Gazelle is voorzien van dikke 28 inch Schwalbe banden. Waar het merk goed rekening mee heeft gehouden is de kleur van de banden. Zo zijn ook de spaken zwart gemaakt. Deze passen perfect bij de donkergrijze frame-kleur, waardoor het design van de fiets er modern uitziet.

Licht aluminium frame

Een groot voordeel van de Medeo Speed is het lichte frame. Deze is gemaakt van sterk aluminium maar is laag in gewicht. Hierdoor weegt dit model slechts 24 kg. Een knappe prestatie van de ontwerpers! De fiets is verkrijgbaar is de frame-maten: 45, 50, 55 en 60.

Bosch middenmotor

De fiets heeft een krachtige Bosch Performance Line Speed middenmotor. De Bosch heeft een koppeling vermogen van 85 Nm. Dit is meer dan bijvoorbeeld de motoren van Stromer. Stijle hellingen beklimmen gaat dan ook zonder problemen met de Gazelle Medeo Speed. De middenmotor wordt aangestuurd door een trapkrachtsensor, rotatiesensor en snelheidssensor.

Geveerde voorvork

Dat de Gazelle Medeo Speed voorzien is van een geveerde voorvork is uniek voor een speed pedelec in deze prijsklasse. Dit zorgt ervoor dat je geleidelijk over drempels of stoepjes af fietst, zonder er iets van de merken. Ook beschadigen de andere onderdelen minder snel doordat harde klappen vermeden worden.

Pluspunten van de Gazelle Medeo Speed

VoordelenNadelen
+ Strak design– Geen verende zadelpen
+ Goede balans door middenmotor– Onderhoud (open kettingkast)
+ Geveerde voorvork– Kettingaandrijving
+ Prijs
+ Spectaculaire grijze kleur
+ Accu-upgrade mogelijk
+ Licht gewicht (24 kg)

Gazelle Medeo Speed testen

Het voordeel van een Gazelle speed pedelec is dat je altijd het beste advies krijgt. Probeer hem nu gratis in één van de officiële testcenters van Gazelle en ervaar de magie van 45 km/u fietsen!

Specificaties Gazelle Medeo Speed

Gazelle Medeo SpeedTechnische specificaties
Actieradius50 km
Standaard accu500 Wh
Accu-upgrade mogelikJa (+500 Wh)
Laadtijd4-6 uur
Geveerde voorvorkJa
Gewicht24 kg
Laden in fietsJa
Model motorBosch Performance Line Speed
Koppeling (kracht)85 Nm
Positie motorMidden
Aantal versnellingen10 | Derailleur
Frame-maten45, 50, 55, 60
Kleur-optiesDonkergrijs
DisplayBosch Intuvia LCD
BandenSchwalbe 28 inch

Kenmerken Gazelle Medeo Speed

Hartstikke leuk natuurlijk zo’n speed pedelec van eigen bodem. Maar wat heeft de Gazelle dat andere modellen niet hebben? Wij zetten de belangrijkste kenmerken voor je op een rij.

> De Gazelle Medeo Speed staat ook in onze top 10 beste speed pedelec.

Donkergrijze kleur

De Gazelle Medeo Speed staat bekend om zijn spectaculaire donkergrijze kleur. Dit in combinatie met de keurig verwerkte accu in het frame, maakt dit design revolutionair! Wat ons betreft scoort de Medeo Speed qua uiterlijk de meeste punten van de 45 km/u fietsen die Gazelle op de markt heeft gebracht.

Eindoordeel review Gazelle Medeo Speed 2021

Als we naar de prestaties van de Medeo Speed kijkt, met in het achterhoofd dat het een Gazelle is, kunnen wij deze fiets alleen maar aanraden.

Je hebt één van de beste fietsmerken ter wereld en tegen een zeer lage prijs! Je kunt er van uit gaan dat alle onderdelen van hoogstaande kwaliteit zijn en lang mee gaan. Ook is de Medeo Speed uit te breiden met een extra 500 Wh accu en zit er standaard een voorvork op. Wederom veel luxe!

Daarnaast maakt de prachtige donkergrijze kleur jou de koning van de weg! Voldoet dit model aan al jouw eisen? Bekijk dan hieronder de beste deals of plan een gratis proefrit in bij één van de officiële Gazelle Testcenters!

Beste deal