Stella Gualtiero 9V Review: maakt Stella haar goede reputatie waar?

Redactie
25 juli 2020


Het heeft even geduurd, maar ook Stella produceert steeds meer elektrische fietsen. Het kon dan ook niet lang duren voordat het merk een speed pedelec op de markt bracht.

In 2015 was het dan zover: de Stella Gualtiero 9V. Een opvallende sportieve 45 km/u bike. Maar is hij van de kwaliteit die we gewend zijn van het Nederlandse merk?

De speed pedelec van Stella

Als liefhebber van snelle elektrische fietsen kunnen we het oer Hollandse merk Stella natuurlijk niet links laten liggen. Wil je iets minder besteden en ben je benieuwd wat je voor een prijs van €2.599,- krijgt?

We namen de Stella speed pedelec mee voor een testrit. Het sportieve design en de opvallende kleuren is wat meteen in het oog springt. Maar hoe zijn de prestaties?

Proefrit op locatie!

Je kan zeggen wat je wilt over Stella, maar een goede service moeten we ze nageven. Waar je bij andere fietsendealers geluk moet hebben dat er een vestiging in buurt is, komt Stella je speed pedelec persoonlijk bij jou afleveren!

Wel zo handig voor drukbezette mensen die geen tijd hebben om stad en land af te reizen!

Onze ervaring met de Gualtiero 9V

Toen de e-bike expert eenmaal voor de deur stond en de uitleg had gegeven, kon het testen beginnen. We namen de Gualtiero 9V mee voor een uitgestippelde route van 60 km lang.

De aangegeven actieradius wordt namelijk geschat tussen de 40 en 60 km. Dat willen we graag in de praktijk zien. Lets go!

stella gualtiero 9V

Wanneer je de eerste trappen zet, valt meteen één ding op: de snelheid. Je schiet met een noodvaart weg en bereikt binnen no-time zijn topspeed.

De combinatie van een 60 Nm motor en lichte gewicht is hiervan de oorzaak. Een groot voordeel voor in de stad wanneer je vaak van nul moet komen door het overige verkeer en de stoplichten.

De gratis brochure

Naast kwalitatieve e-bikes, staat Stella ook bekend om haar goede service. Naast een uitstekende garantieregeling, blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws door hun gratis brochure te lezen.

Deze kun je geheel gratis aanvragen en krijg je zowel online als per post opgestuurd. Je leest meer dan 40 pagina’s vol inspiratie. Dit raden wij iedere fietsliefhebber aan om te doen. Het is immers gratis!

De Stella Gualtiero specificaties

Stelle Gualtiero 9VSpecificaties
PowerboostNee
Netto gewicht (kg)24 kg
Laadtijd4 tot 5 uur
Capaciteit accu500Wh
MotorpositieAchterwiel
Gemiddelde actieradius50
ZithoudingSportief
Merk motorCST 8 Fun
Uitneembare accuJa
Aantal versnellingen9
Type versnellingDerailleur
Frame materiaalAluminium
RemsysteemSchijfremmen
Maximale snelheid40 km/u
MotortechniekKrachtsensor
Jaar2015
Bagagedrager?Nee
Walk assist?Nee
Laden in fiets mogelijk?Ja
Wielmaat28 inch
Kracht60Nm
Prijs€2.599,-
Voltage48V

Wat krijg je geleverd?

Wanneer je besluit te gaan voor de Stella Gualtiero, krijg je niet alleen een speed pedelec. De bezorgservice levert dit racemonster voor je deur af met:

  • 5 jaar garantie
  • Een gratis proefrit op locatie!
  • Uitgebreid instructieboekje & regels
  • Een uitstekende uitleg van een e-bike expert
  • Een oplader voor de accu
  • Optioneel een helm

> Wil je een speed pedelec kopen? Bekijk onze top 10.

Lage actieradius

Met een vermogen van 500Wh behaal je vaak een actieradius van rond de 60 km. Bij de Stella Gualtiero ligt deze iets lager. Bij 50 km hield de accu er mee op en moesten we op eigen kracht de laatste kilometers afleggen. Door het lichte gewicht van slechts 24 kg was dat gelukkig niet zwaarder dan op een gewone fiets.

De accu

Een voordeel van deze speed pedelec is dat je goed kunt inschatten hoelang de batterij nog mee gaat. Door de vier lampjes op de accu kun je nauwkeurig bepalen hoeveel km je nog kunt afleggen en kom je nooit zonder energie te zitten!

Topsnelheid

Zoals je van ons gewend bent, hebben wij ook de Stella speed pedelec flink op zijn staart getrapt. Met volle ondersteuning behaalde we een topsnelheid van 40 km per uur.

Iets lager dan de duurdere varianten, maar alsnog een heerlijke snelheid voor je dagelijkse ritten!

Lage prijs

De fiets heeft wat minder luxe en comfort dan bijvoorbeeld een Stromer, maar daar is de prijs ook naar. Wanneer je €2.599,- betaald moet je genoegen nemen met iets minder.

Leg je lange afstanden af en is 25 km/u niet snel genoeg voor je? Dan is de Gualtiero een logische volgende keuze.

VoordelenNadelen
Prijs
A-kwaliteit onderdelen
Krachtige 60 Nm motor
Lichte gewicht
Derailleur heeft iets meer onderhoud nodig
Lage topsnelheid
Lage actieradius

Eindoordeel test resultaten

Heeft Stella haar goede reputatie waargemaakt? Voor deze prijs zeker! We hadden misschien een iets luxere speed pedelec verwacht, maar voor een prijs van €2.599,- mogen we simpelweg niet klagen.

Is een actieradius van 50 km voldoende voor jou om op je dagelijkse bestemming te komen? Dan is de Stella Gualtiero een prima keuze.

De fiets ligt stabiel op de weg, de techniek werkt naar behoren en de onderdelen zijn van A-kwaliteit.Gerelateerde artikelen