Met je speed pedelec voor rood licht

Redactie
30 maart 2020


Speed pedele rood licht

NIEUWS 30-03-2020: De fietsers en eigenaren van de bekende speed pedelecs staan steeds vaker lange tijd voor een rood licht. Dit probleem ontstaat doordat hun rijwiel niet wordt herkend door de detectielussen in het wegdek. Hierdoor zou het verkeerslicht op groen moeten springen. Daardoor komt het steeds vaker voor dat bestuurders van de snelle ekektrische fietsen minutenlang voor een rood licht staan te wachten, tot er een auto komt en het stoplicht op groen gaat. 

Hoe werkt een detectielus?

Eigenlijk is het niet ingewikkeld. Een detectielus is een soort sensor dat er voor zorgt dat een signaal wordt doorgegeven. Dit systeem werkt op metaal en gewicht. Om precies te zijn: een detectielus is gemaakt van koperdraad en zit verwerkt in het wegdek. Met behulp van elektronica kan een gewicht, en dus een voortuig wordt waargenomen. De elektrische spoel herkend het metaal van een voortuig en geeft het signaal door.

Waar zit het probleem?

Het probleem lijkt eenvoudig op te lossen maar dat is het helaas niet. Het zit hem in het afstellen van de zogeheten detectielussen die verzonken zitten in het wegdek. Deze lussen werken op metaal en gewicht en daar zit nou precies het probleem. Te licht afstellen betekent dat het verkeerslicht op te veel bewegingen reageert. En dat veroorzaakt volgens de overheid weer andere problemen.

Gemeente Rotterdam komt met een oplossing

De fietsende snelheid liefhebbers krijgen bijstand uit onverwachtse hoek. De gemeente Rotterdam komt de eigenaren van speed pedelecs tegemoet. In Rotterdam mogen de 45 km/u fietsen per 1 april gebruikmaken van het fietspad. Waar ze normaal gesproken verplicht zijn om op de rijbaan te rijden, maakt de gemeente een uitzondering. Let wel op! Je mag hier slechts 30 km/u. Af en toe dus even op de rem trappen, maar alles beter dan stil staan voor een rood stoplicht! 

Waarom zoveel ergernis?

Gelukkig krijgen de pedelec liefhebbers ook steun van de Fietsersbond en CROW- Fietseraad, het kenniscentrum voor fietsbeleid van de Nederlandse overheden. Robert Hulshof herkend het probleem. Volgens hem voelen veel fietsers zich niet veilig tussen de auto’s die vaak harder gaan dan de 45km/u die de speed pedelecs aantikken. Voor deze snelle elektrische fietsen is het vaak lastig om constant de maximale snelheid aan te houden. Dit resulteert in ergernis van beide kanten. 

Onze mening

Uiteraard vinden wij dat er snel een passende oplossing moet komen voor dit probleem. Veel bestuurders van speed pedelecs melden zich en geven aan dat het te vaak gebeurd. “Het neemt een deel van het plezier weg en leidt tot ergernis”. Wij zijn dan ook blij met de maatregelen die de gemeente Rotterdam heeft genomen en hopen dat snel andere steden dit voorbeeld volgen. 

Veiligheid speed pedelecs

Veiligheid van de fietsers staat wat ons betreft bovenaan. Kies daarom altijd voor een betrouwbaar merk en verdiep je goed in de specificaties. Bent je op zoek naar een goedgekeurde speed pedelec? Bekijk dan hier de top 10 beste fietsen. Wij hebben de beste voor je op een rij gezet. De 45km/u e-bike die bekend staat om zijn veiligheid komt van Nederlandse bodem: de Delfi Speed One. Ook onze ervaring bevestigd dit beeld. Bekijk hier de review en de testresultaten. 


Gerelateerde artikelen